Netflix: Έρχεται το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ο Αϊνστάιν και η βόμβα» που θα σε κάνεις να κολλήσεις

«Ο Αϊνστάιν και η βόμβα» είναι ένα επερχόμενο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Netflix σε σκηνοθεσία Anthony Philipson. Το BBC Studios έχει αναλάβει την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, η οποία θα χρησιμοποιήσει αρχειοθετημένα πλάνα και δραματοποιήσεις της ζωής του Άλμπερτ Αϊνστάιν και της επίδρασης του επιστημονικού του έργου στον κόσμο. Οι James Van Der Pool και Andrew Cohen είναι οι δυο παραγωγοί της ταινίας.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να περιγράψει λεπτομερώς τη σχέση του Άλμπερτ Αϊνστάιν με τον Αδόλφο Χίτλερ και τη φυγή του από τη ναζιστική Γερμανία πριν φτάσει τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο Ρούσβελτ να ξεκινήσει ένα πυρηνικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, υπό τον φόβο ότι η Γερμανία αναπτύσσει μια ατομική βόμβα.

Με την πάροδο του χρόνου, το ντοκιμαντέρ θα αναφέρει ότι ο Αϊνστάιν μετάνιωσε για τη συμμετοχή του στην δημιουργία της ατομικής βόμβας, και εκ των υστέρων, αν ήξερε ότι η Γερμανία θα αποτύγχανε στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια, δεν θα είχε υπογράψει την επιστολή προς τον Ρούσβελτ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το «Ο Αϊνστάιν και η βόμβα» έχει χρησιμοποιήσει τα πάντα από οτιδήποτε ηχογραφήθηκε ή ακούστηκε να λέει ο Αϊνστάιν αλλά και όλα αυτά τα οποία έμειναν από τα γραπτά του, όπως σημειώσεις, γράμματα και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ατομική ενέργεια και ατομική βόμβα.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Aidan McArdle θα υποδυθεί τον Albert Einstein. Ο ηθοποιός είναι κυρίως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε ταινίες όπως η Ella Enchanted και η Δούκισσα.

To ντοκιμαντέρ «Ο Αϊνστάιν και η βόμβα» θα κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου του 2024 στο Netflix.

πηγή: FOXreport.gr

Τηλεσκόπιο που ψάχνει εξωγήινους κατέγραψε 35 «σφυρίγματα» από γαλαξία που απέχει 1 δισ. έτη φωτός από την Γη

Τέλος οι κωδικοί πρόσβασης – Αυτή είναι η νέα τεχνολογία για την προστασία των λογαριασμών σας από τους χάκερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ