«Μα να πάει από μορταντέλα κύριε αυτέ μου;» – Το επικό βίντεο της Finos Film για την Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας τροφίμων σήμερα 7 Ιουνίου και η Finos Film ετοίμασε ένα υπέροχο βίντεο με επικές ατάκες από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από τις ταινίες «Η Ωραία του Κουρέα», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», «Ιστορία μιας Ζωής», «Η Κόμησσα της Κέρκυρας», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται», «Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια», «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο», «Χαρούμενο Ξεκίνημα», «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός», «Έλα στο Θείο» και «Όταν η Πόλις Πεθαίνει».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Τι αναφέρει ο ΕΦΕΤ

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας και πρωταρχικό στοιχείο ποιότητας ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης. Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο, στην Ευρώπη αρρωσταίνουν πάνω από 23 εκατομμύρια άνθρωποι από κατανάλωση μολυσμένου φαγητού και πάνω από 4.600 πεθαίνουν.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων («World Food Safety Day»), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου, εφιστά την προσοχή και εμπνέει δράσεις για την αποτροπή, την ανίχνευση και την διαχείριση των διατροφικών κινδύνων με σκοπό να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα ασφαλούς και υγιεινού φαγητού για όλους. Η καμπάνια της φετινής χρονιάς είναι «Ασφαλή τρόφιμα τώρα για ένα υγιές αύριο» («Safe food now for a healthy tomorrow»), υπογραμμίζοντας ότι η παραγωγή και κατανάλωση ασφαλών τροφίμων έχει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την οικονομία.
Μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας («World Health Organization») επιδιώκει να φέρει το θέμα της ασφάλειας τροφίμων στην δημόσια ατζέντα και να συνδέσει όλους τους κρίκους της τροφικής αλυσίδας – από τους παραγωγούς μέχρι τους καταναλωτές – έτσι ώστε να προωθούν τη γνώση για την ασφάλεια τροφίμων και να λαμβάνουν απτές/σαφείς δράσεις για την μείωση της έκρηξης τροφιμογενών ασθενειών. Η καμπάνια «Ασφαλή τρόφιμα τώρα για ένα υγιές αύριο» καλεί σε δράση τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και όλους όσους εμπλέκονται στο σύστημα των τροφίμων ώστε να προωθήσουν την ασφάλεια τροφίμων και να κάνουν ό,τι χρειάζεται, ώστε τα τρόφιμα να είναι ασφαλή.
Προτροπές για δράση από τον Π.Ο.Υ. – Η ασφάλεια τροφίμων είναι υπόθεση όλων
 
  1. Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές! – Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα για όλους.
  2. Καλλιεργείστε το με ασφάλεια! – Οι αγροτικοί παραγωγοί και οι παραγωγοί τροφίμων χρειάζεται να εφαρμόζουν καλές πρακτικές «από το χωράφι στο ράφι».
  3. Διατηρήστε το ασφαλές! – Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων.
  4. Γνωρίστε τι είναι ασφαλές!  – Οι καταναλωτές χρειάζεται να ενημερώνονται σχετικά με τα ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα.
  5. Ας συνεργαστούμε για την ασφάλεια τροφίμων! – Να δουλέψουμε μαζί για την εξασφάλιση ασφαλών τροφίμων και καλής υγείας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ