«Κλειδώνουν» οι μεγάλες αλλαγές στην ΕΡΤ1

Σε ευρύ ανασχηματισμό του προγράμματος της ΕΡΤ1 προχωρά η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, καταργώντας δελτία ειδήσεων αλλά και μετακινώντας εκπομπές σε άλλη ζώνη. Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν δίνουν σάρκα και οστά στον σχεδιασμό για δραστική μείωση της ενημέρωσης στην ΕΡΤ1 και ενδυνάμωση του ΕΡΤnews.

Με νέο τηλεπαιχνίδι η ΕΡΤ – Έρχεται το «Switch»

Μετά από σειρά συσκέψεων, οριστικοποιήθηκε η μετακίνηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 18:00, ενώ στη θέση του παρουσιαστή μένουν ο Γιώργος Κουβαράς από Δευτέρα έως Πέμπτη και ο Απόστολος Μαγγηριάδης από Παρασκευή έως Κυριακή. Στο πλαίσιο των αλλαγών, δύο δελτία θα καταργηθούν από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Το παραδοσιακό «ραντεβού» ενημέρωσης στις 21:00 και το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 15:00 βγαίνουν από το πρόγραμμα της ΕΡΤ1, ενώ θα συνεχίσουν να μεταδίδονται κανονικά από το EΡΤnews. Η κατάργηση δελτίων αλλά και ενημερωτικών εκπομπών φέρνει τσουνάμι αλλαγών και στην ψυχαγωγία, που παίρνει τα ηνία στην ΕΡΤ1.

Η παραλία: Μυστήριο και έρωτας στη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ

Το «Στούντιο 4» μετακινείται σε νέα ώρα μετάδοσης. Η εκπομπή με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο θα μεταδίδεται από τον Σεπτέμβριο στις 15:00 (αντί στις 16:00) και θα βρεθεί στην καρδιά της μεσημεριανής ζώνης έχοντας απέναντι το «Rouk Ζouk» και άλλα τηλεπαιχνίδια. Η μετακίνηση του «Στούντιο 4» γίνεται με στόχο η εκπομπή να διατηρήσει την τρίωρη διάρκειά της, κάτι που θα ήταν αδύνατον αν έμενε στις 16:00, με δεδομένη τη μετακίνηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 18:00.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρει η Reallife οριστικοποιείται και η απόφαση να πάει στην πρωινή ζώνη η εκπομπή με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. Το «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» θα μεταδίδεται κατά πάσα πιθανότητα στη ζώνη 10:00-12:00. Η ψυχαγωγία στην ΕΡΤ1 ενισχύεται και με την είσοδο ενός νέου τηλεπαιχνιδιού. Στις 19:00, δηλαδή αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, θα πάρει θέση το νέο τηλεπαιχνίδι «Switch» που επέλεξε η διοίκηση της ΕΡΤ. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά για να βρεθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίασή του, ενώ από κάστινγκ πέρασαν ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ