Η θρυλική κάπα του Γιάννη Βόγλη από τη σκηνή «Στάσου μύγδαλα» στο «Προξενιό της Ιουλίας»

Πρόκειται για το αυθεντικό κομμάτι, την αυθεντική κάπα που έγραψε ιστορία στη μεγάλη οθόνη όταν ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης υποδυόταν τον βοσκό που φώναζε «Στάσου μύγδαλα». Τώρα ένας άλλος βοσκός στη σειρά “Προξενιό της Ιουλίας” φορά την ίδια κάπα.

Νάντια Ρηγάτου

Και ποιος δεν θυμάται την ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» με την Γιάννη Βόγλη και την Άνν Λόνμπεργκ! Αν και ανήκει στο μακρινό 1968 η σκηνή του βοσκού που φωνάζει στην όμορφη τουρίστρια «στάσου μύγδαλα» έμεινε αναλλοίωτη στο χρόνο.

Ο Γιάννης Βόγλης υποδυόμενος τον βοσκό έχει ντυθεί αναλόγως και εμφανίζεται στην ταινία με μια κάπα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ίδια κάπα που διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων «Το προξενιό της Ιουλίας» από το βεστιάριο Συρογιάννη.

Δείτε τη θρυλική σκηνή με τον Γιάννη Βόγλη:

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στη σκηνή που ο Ζαφείρης, τον οποίον υποδύεται ο Ηλίας Βαλάσης, συναντά τον βοσκό Νασούλια, φαίνεται ξεκάθαρα η κάπα του που δεν είναι άλλη από την αυθεντική κάπα που φορούσε ο Γιάννης Βόγλης.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε στη μικρή οθόνη…

Στις «Άγριες μέλισσες» ο Γιάννης Στάνκογλου είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους τη συγκίνηση που ένιωθε που επίσης φορούσε την αυθεντική κάπα που φορούσε ο Γιάννης Βόγλης στον εμβληματικό ρόλο της κινηματογραφικής καριέρας του.

Δεν δίστασε μάλιστα να αναβιώσει τη σκηνή λέγοντας τη θρυλική ατάκα «Στάσου μύγδαλα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ