Η Realnews σήμερα

Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Ωμός εκβιασμός για το “κούρεμα” “κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία φιλοξενεί αποκαλυπτική συνέντευξη του επικεφαλής των συμβούλων της Μέρκελ, Κριστόφ Σμιντ. 

Ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει: “Οι πολιτικοί σε όλες τις πιστώτριες χώρες θα αντιμετωπίσουν μεγάλη δυσκολία να “επικοινωνήσουν” μια διαγραφή χρέους στους ψηφοφόρους τους. Ευκολότερα μπορούν να διαχειριστούν την επέκταση της λήξης των ομολόγων και τη μείωση των επιτοκίων”. Και συνεχίζει: “Αν οι δημόσιοι πιστωτές συμφωνήσουν σε ένα ανοιχτό “κούρεμα”, δεν θα είστε σε θέση να πάρετε ξανά κανένα νέο δάνειο από δημόσια πηγή”.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Realnews έχει ρεπορτάζ για το τελεσίγραφο της Μέρκελ, η οποία διαμηνύει: “Ξεχάστε το “κούρεμα” του χρέους”. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην “R”, λέει μεταξύ άλλων: “Οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Οχι σε “λύση” Βερολίνου…”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η τρόικα πρέπει επιτέλους να φύγει. Το μνημόνιο πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Και να απαιτήσουμε οριστική και μόνιμη λύση για το θέμα του χρέους: γενναίο “κούρεμα”! Οχι μεσοβέζικες λύσεις σαν αυτές που θέλει να μας επιβάλει το Βερολίνο για να μετατρέψει τη χώρα μας σε μόνιμη αποικία χρέους“.

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης προβλέπει ότι η διπλή ή και τριπλή εκλογή του Μαΐου θα οδηγήσει σε πρωτόγνωρο πολυκομματισμό, από τον οποίο όμως θα αναδυθεί η νέα γενιά των Ελλήνων πολιτικών και πιθανώς ένας νέος Βενιζέλος. Στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα, με τα 4 εθνικά λαχεία της, θα είναι έως το 2021 το διαμάντι της Ευρώπης. Στη χειρότερη θα υποστεί τις συνέπειες μιας ανατρεπτικής λαϊκής εξέγερσης ίσως από ασήμαντη αφορμή. Χρέος του Τύπου -που και αυτός οδηγείται στο χειρουργείο της κάθαρσης- είναι να ανοίξει τα μάτια του λαού σε παγίδες που του στήνει η εξουσία (όπως αυτή του Ξηρού) για να τον έχει του χεριού της στις δυσκολίες της με την ξένη κατοχή.

Στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:

– “Η κρίση θα επηρεάσει συνολικά 3-4 κυβερνήσεις” – “Η χώρα είναι δεσμευμένη σε αυτή την πολιτική για πολλά χρόνια ακόμα”, λέει σε συνεργάτες του ο Κ. Καραμανλής.

– Δημήτρης Αβραμόπουλος: “Η Βουλή με τη σημερινή σύνθεσή της μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας”.

– Εισαγγελική έρευνα στη Βρέμη: 40 εκατ. ευρώ νέες μίζες έως το 2007 βρήκαν οι Γερμανοί. Δόθηκαν για 4 εξοπλιστικά προγράμματα και μοιράστηκαν σε Ελληνες αξιωματούχους μέσω του Π. Ευσταθίου.

– Αγγελος Φιλιππίδης: “Κάποιοι δεν θέλουν να έρθω στην Ελλάδα”. Το πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Παράσιτο” του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος τον κ. Κουβέλη! Τσ τσ τσ! Ετσι είναι οι μεγάλοι έρωτες. Τελειώνουν κι αφήνουν πίσω τους σκελετούς. Οσο πιο μεγάλοι οι έρωτες, τόσο πιο πολλοί οι σκελετοί. Εν προκειμένω 58! Τσ τσ τσ!

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Ο υπουργός θα γίνει πάλι μπαμπάς. Ευχάριστα νέα για την Ευγενία και τον Αδωνη. Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η όμορφη μαέστρος Ε. Μανωλίδου και ο σύζυγός της Αδ. Γεωργιάδης.

– Ενας “ιππότης” για τη Θεοφανία. Οι αποδράσεις της Παπαθωμά στο νησί της Ρόδου και η γνωριμία της με τους συγγενείς του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου.

– Κατερίνα Καινούργιου: “Βρήκα τον άντρα της ζωής μου”. Η εκρηκτική παρουσιάστρια μιλά στην “R” για τον αγαπημένο της Βασίλη Σταθοκωστόπουλο.

– Αλεξάντερ Πέιν. Ο βραβευμένος με Οσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης μιλά στην “R” για τους σταρ του Χόλιγουντ και τον ελληνικό κινηματογράφο.

– Το καυτό ειδύλλιο της Ελενας. Ο επιχειρηματίας Σταμάτης Κώνστας βρίσκεται στο πλευρό της σέξι Ε. Παπαβασιλείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ