Η πρόωρη αυλαία για το «Mega καλημέρα» και η… πρόβα για την προσεχή σεζόν

Ραγδαίες εξελίξεις στην πρωινή ζώνη του Mega, που αποτελούν προάγγελο της αναδιάρθρωσης των daytime εκπομπών την προσεχή σεζόν.

Με απόφαση της διοίκησης του καναλιού, που κοινοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η εκπομπή «Mega καλημέρα», με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη, θα ολοκληρωθεί πρόωρα, κατεβάζοντας αυλαία την Τετάρτη 1η Μαΐου. Παρότι και τα Χριστούγεννα υπήρξε έντονη φημολογία για διακοπή της εκπομπής, η απόφαση του καναλιού να «τραβήξει την πρίζα» μόλις τρεις μήνες πριν από το τέλος της σεζόν, έσκασε σαν βόμβα.

Η επίσημη εξήγηση του Mega για την απόφαση είναι ότι πρέπει να μεγαλώσει σε διάρκεια η ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» (που προηγείται) λόγω ευρωεκλογών. Να σημειωθεί ότι το «Mega καλημέρα» είχε ήδη μειωθεί κατά 30 λεπτά από την έναρξη της σεζόν και το κανάλι έκρινε πως, αν γινόταν περαιτέρω μείωση του χρόνου, η εκπομπή θα διαρκούσε λιγότερο από μία ώρα, κάτι τηλεοπτικά ανούσιο. Εναλλακτικά, το Mega θα μπορούσε να μετακινήσει αργότερα όλη την εκπομπή -έναρξη και λήξη- κάτι που θα προκαλούσε ντόμινο ανατροπών και στο υπόλοιπο πρόγραμμα του σταθμού. Αντ’ αυτού, το κανάλι προτίμησε να κλείσει πρόωρα τον κύκλο μιας εκπομπής που είχε ήδη κριθεί… μετεξεταστέα και δεν θα επέστρεφε την προσεχή σεζόν.

Μετά από τρία χρόνια, το «Mega καλημέρα» θα αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ μαζί του θα γραφτεί το οριστικό φινάλε στην τριχοτόμηση της πρωινής ζώνης. Προχωρώντας σε διαρθρωτικές αλλαγές, το Mega καταργεί την υφιστάμενη δομή με τρεις εκπομπές back-to-back και επιστρέφει στο κλασικό μοντέλο με δύο διαδοχικές εκπομπές από νωρίς το πρωί έως το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την RealNews το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή θέλει την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» να μετακινείται λίγο αργότερα και να διευρύνεται σε διάρκεια. Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη αντί για τη ζώνη 5:00 με 8:15, που μεταδίδεται σήμερα, προορίζεται να προβάλλεται από τις 5:45 έως τις 9:45, καταλαμβάνοντας πλέον ένα καθαρό τετράωρο. Στη συνέχεια, η σκυτάλη του προγράμματος θα περνά απευθείας σε ένα ψυχαγωγικό μαγκαζίνο, που θα διαρκεί από τις 9:45 έως τις 12:45, καταργώντας οριστικά το ενδιάμεσο slot 8-10.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ