Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα απογευματινά χειρουργεία έξω από την 3η ΥΠΕ – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κινητοποίηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) έξω από την 3η ΥΠΕ, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα – Απεγκλωβίστηκαν 5 παιδιά και 3 ενήλικες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το thesstoday.gr στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ ανταποκρίθηκαν δεκάδες μέλη της, εργατικά σωματεία και φορείς. Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

«Δεν πρόκειται η πληρωμή των ασθενών να γίνεται 3η φορά απευθείας από την τσέπη τους για τα απογευματινά χειρουργεία. Οι λίστες της ντροπής είναι επειδή υπολειτουργούν τα νοσοκομεία – 20 στις 70 χειρουργικές αίθουσες είναι σε ανενεργές στην Θεσσαλονίκη. Το υπουργείο θα έπρεπε να κάνει άμεσα προσλήψεις, γίνεται ωμός εκβιασμός στους ασθενείς που βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος. «Ζητάμε λύσεις, μαζικές προσλήψεις προσωπικού και να μην συμμετέχει κανένα νοσοκομείο στα απογευματινά χειρουργεία», πρόσθεσε.

Θεσσαλονίκη: 32χρονη μήνυσε τον σύντροφό της για ξυλοδαρμό – Την απείλησε, την δάγκωσε και την χτύπησε

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν μεταξύ άλλων προσλήψεις, χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ