«Η παραλία» – επόμενα επεισόδια: Η Υπατία προσπαθεί να βοηθήσει τον Δημητρό, αλλά βρίσκει αντίπαλο τη Νικολίνα

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», από τη Δευτέρα 9 έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, στις 22:45. Οι γιορτές πλησιάζουν στο χωριό των Ματάλων, στη σκιά της τραγικής απώλειας της Αντιγόνης. Ο Διονύσης δυσκολεύεται να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, και τα ηνία της επιχείρησης περνούν στον Παύλο. Ο Δημητρός έχει κλειστεί στον εαυτό του και η Υπατία προσπαθεί να τον βοηθήσει, αλλά βρίσκει αντίπαλο τη Νικολίνα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Γράντος και η Κερασία λαμβάνουν χαρμόσυνα νέα.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 – Επεισόδιο 25

Οι γιορτές πλησιάζουν στο χωριό των Ματάλων και ένα μεγάλο χίπικο πάρτι ετοιμάζεται στο Mermaid Café. Ο Διονύσης δυσκολεύεται να επιστρέψει στην καθημερινότητά του και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν στις υποθέσεις του. Οι ιατρικές επισκέψεις της Υπατίας μαζί με τον Χάρι στα γειτονικά χωριά, φτιάχνουν τη διάθεση της Υπατίας, καθώς της δίνουν σκοπό, λόγο και δύναμη. Μια ξαφνική αδιαθεσία της Κερασίας ανησυχεί τον Γράντο σχετικά με την υγεία της και ζητάει τη βοήθεια της Υπατίας.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 – Επεισόδιο 26

Τα ηνία της επιχείρησης Αρχοντάκη έχουν περάσει στα χέρια του νεότερου μέλους της οικογένειας, τον Παύλο, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις. Ο Γράντος και η Κερασία λαμβάνουν χαρμόσυνα νέα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, ο Γράντος σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις σκοτεινές δουλειές που εκτελεί για λογαριασμό του Διονύση έρχεται σε έντονη ρήξη μαζί του. Παράλληλα, η Νικολίνα αναλαμβάνει να προστατέψει την οικογένειά της και παροτρύνει τον Διονύση να μην αμελεί τις υποχρεώσεις του ως επικεφαλής της οικογένειας.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 – Επεισόδιο 27

Κάθε Κυριακή, όλοι οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται στην εκκλησία για να ακούσουν το κήρυγμα του Παπα-Νικόλα. Ωστόσο, αυτή την Κυριακή, ο πατέρας της Κερασίας αισθάνεται ιδιαίτερα ευγνώμων για τα ευχάριστα νέα που αφορούν την οικογένειά του. Παράλληλα, η Υπατία ανησυχεί για την κατάσταση του αγαπημένου της θείου, του Δημητρού, ο οποίος έχει κλειστεί στον εαυτό του, επηρεασμένος από τα τραγικά γεγονότα που πλήττουν το χωριό.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 – Επεισόδιο 28

Στην προσπάθεια της Υπατίας να βοηθήσει τον Δημητρό, βρίσκει μεγάλο αντίπαλο την ίδια της τη γιαγιά, τη Νικολίνα. Παράλληλα, ένας νέος υπάλληλος αναλαμβάνει καθήκοντα στην Πολεοδομία της περιοχής και τόσο ο Λοΐζος όσο και ο Παύλος, φροντίζουν να δημιουργήσουν μια σχέση μαζί του. Η Υπατία συνοδεύει την Κερασία στον γιατρό του Ηρακλείου, παραμένοντας στο πλευρό της ως αξιόπιστο στήριγμα, αναμένοντας νεότερα από την εξέτασή της.

Δείτε το trailer

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ