Η Κύπρος στο… Netflix – Γυρίσματα στις φυλακές για πασίγνωστη σειρά – ντοκιμαντέρ

Στην Κύπρο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο δημοσιογράφος Raphael Rowe για λογαριασμό του Netflix.

Ο Rowe παρουσιάζει στο Netflix το ντοκιμαντέρ Inside the World’s Toughest Prisons, το οποίο δείχνει πώς είναι η ζωή στις δυσκολότερες φυλακές του κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του politis.com.cy, η παγκόσμια τηλεοπτική διαδικτυακή πλατφόρμα Netflix έχει ξεκινήσει γυρίσματα στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες έχουν επιλεγεί ως πρότυπο σωφρονιστικού ιδρύματος, λόγω των πρακτικών και των μεθόδων που ακολουθεί η διεύθυνση. Το επεισόδιο για τις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου θα παρουσιαστεί το 2022, μαζί με το επεισόδιο που θα παρουσιάζει τις Φυλακές της Νορβηγίας, στις οποίες επίσης ακολουθείται ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα σωφρονισμού.

Με χειροπέδες 

Ο παρουσιαστής της σειράς, την περασμένη Δευτέρα πέρασε την πύλη των Φυλακών όπως ο κάθε κρατούμενος. Μεταφέρθηκε με κλούβα, με συνοδεία δεσμοφυλάκων οι οποίοι του είχαν περάσει χειροπέδες. Ακολούθησε η συνέντευξή του από την επιτροπή επιλογής και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε κελί στην πτέρυγα 1Α.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κελί έχει ως συγκρατούμενο κατάδικο ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών και αδικήματα οικονομικής φύσεως και επελέγη καθώς μιλάει πολύ καλά αγγλικά. Στον Raphael Rowe παραχωρήθηκαν σεντόνια και είδη προσωπικής υγιεινής και του εξηγήθηκε το πρόγραμμα των Φυλακών το οποίο ακολουθεί μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ