Η συγγνώμη του εργοδότη που απέλυσε 900 εργαζομένους μέσω… Ζοοm – “Σας ντρόπιασα”

Ο εργοδότης που απέλυσε 900 εργαζόμενους μέσω του…zoom, μετά την κατακραυγή και τον σάλο που δημιουργήθηκε ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Η δημόσια συγγνώμη του εργοδότη:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκα τις απολύσεις την περασμένη εβδομάδα. Δεν κατάφερα να επιδείξω τον απαιτούμενο σεβασμό και την εκτίμηση στους ανθρώπους που συνεισέφεραν στην Better.com», έγραψε.

«Πήρα την απόφαση προχωρήσω σε απολύσεις, αλλά η επικοινωνία δεν έγινε με τον σωστό τρόπο. Πράττοντας έτσι, σας ντρόπιασα» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Ο τρόπος με τον οποίο κοινοποίησα την είδηση χειροτέρευσε μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Λυπάμαι βαθιά και δεσμεύομαι να διδαχθώ από την κατάσταση».

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για όλα όσα καταφέρατε στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών», κατέληξε.

Αντικείμενο σφοδρής κριτικής έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων, που απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω μιας κλήσης Zoom.

«Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. Στιγμιότυπα της κλήσης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες των social media να αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο ο Γκαργκ επέλεξε να προσεγγίσει αυτή τη δύσκολη συνομιλία.

«Αν βρίσκεστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στο άτυχο γκρουπ που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ διακόπτεται άμεσα» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας». «Η αγορά έχει αλλάξει… και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι’ αυτό θεώρησε σωστό να την ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ