Η Γη της Ελιάς: Όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια – Η Αριάδνη καταρρακώνεται από τον χωρισμό της με τον Χρήστο

Όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς “Η Γη της Ελιάς“. Ο Δημοσθένης θυμωμένος που η Ξένια τού άρπαξε το μωρό, απευθύνεται σε ντετέκτιβ για να τη βρει

Δευτέρα 4/3 – Επεισόδιο 109

Ο Παρασκευάς πάνω στην ένταση αποκαλύπτει άθελά του στην Ειρήνη πως είναι αδελφή με τον Φίλιππο. Το σοκ της κοπέλας είναι τεράστιο: «Τι είπες; Τι Μίλα, λέγε γιατί το είπες αυτό», τον πιέζει να της πει και εκείνος καταλαβαίνει πως έχει κάνει ανοησία. Επιστρέφοντας σπίτι το λέει στον Φίλιππο: «Εκανα μεγάλη βλακεία, θα έχεις δίκιο αν θυμώσεις, μπορείς να και με διώξεις θα το καταλάβω! Τσακώθηκα με την Ειρήνη και πάνω στα νεύρα μου της είπα ότι είστε αδέλφια», του λέει και ο Φίλιππος τον εκπλήσσει με την αντίδρασή του καθώς ήθελε να μιλήσει στην Ειρήνη και δεν τον άφηναν.

Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης θυμωμένος που η Ξένια τού άρπαξε το μωρό, απευθύνεται σε ντετέκτιβ για να τη βρει, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη βόμβα που του ρίχνει η Ειρήνη: «Ο πατέρας μου είναι ο Στεφανέας, ο πατέρας του Φίλιππου. Το ξέρουν όλοι και ο Φίλιππος». Ο ισχυρός άντρας δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του και σπεύδει στη Χάιδω για να πάρει τις εξηγήσεις που θέλει. Ο Παρασκευάς βρίσκεται στη μέση και ζητά συγγνώμη γι’ αυτό που έκανε, ενώ η Χάιδω πείθει τον Φίλιππο να τα αρνηθεί όλα: «Δεν θα το παραδεχτείς ποτέ! Θα πούμε ότι η Ειρήνη παρεξήγησε τα λόγια του Παρασκευά». Ομως, όταν ο Δημοσθένης φτάνει εκεί, ο Φίλιππος τα παραδέχεται όλα: «Η Ειρήνη είναι αδελφή μου».

Η Αμαλία με την Αθηνά καβγαδίζουν για ακόμα μια φορά, ενώ ο Παρασκευάς σε μία ευάλωτη στιγμή εξομολογείται στη Χάιδω τα δραματικά γεγονότα της παιδικής του ηλικίας. Η Αρετή συνεχίζει να είναι θυμωμένη με τον Τάσο και αποφασίζει να του κάψει τον φούρνο για να τον καταστρέψει και προμηθεύεται βενζίνη.

Η Αθηνά σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση του Τζον να φύγουν στην Αμερική και το συζητάει με τη Φιλιώ, η οποία για άλλη μια φορά αντιδρά: «Δεν θέλω να φύγω από τη Μάνη και δεν θέλω να πάμε να ζήσουμε με αυτόν τον άνδρα! Εσύ αν θέλεις φύγε δεν με νοιάζει θα μείνω εδώ με την κυρία Μαργαρίτα», της λέει και η Αθηνά προσπαθεί να την ηρεμήσει: «Φιλιώ μου, ηρέμησε σε παρακαλώ! Μια κουβέντα κάνουμε, μην αντιδράς έτσι. Γνωρίζεις τι χώρα είναι η Αμερική; Εχεις πάει; Οχι, άρα μπορεί και να σου αρέσει. Μην είσαι αρνητική χωρίς να ξέρεις».

Τρίτη 5/3 – Επεισόδιο 110

Η Ισμήνη ανακαλύπτει ένα απειλητικό σημείωμα και καταλαβαίνει ότι ο Κωνσταντίνος βρίσκεται σε κίνδυνο. «Τι είναι αυτό το μήνυμα; Κωνσταντίνε, μίλα! Σε απειλούν; Τι συμβαίνει;», τον ρωτάει και εκείνος την αγκαλιάζει: «Ηρέμησε, μην δίνεις σημασία. Νομίζουν ότι με απειλές θα κερδίσουν κάτι! Μην ανησυχείς θα το τακτοποιήσω», της λέει, τη στιγμή που δέχεται ακόμα ένα απειλητικό σημείωμα και οι εκβιαστές του πλέον του ασκούν πίεση και τον στριμώχνουν άγρια.

Ο Ισίδωρος συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τον νέο καβγά ανάμεσα στην Αθηνά και την Αμαλία, και τελικά επιπλήττει τη γυναίκα του πιο άσχημα από ποτέ: «Φαίνεται πως δεν βάζεις μυαλό εσύ! Σου έχω πει επανειλημμένα πως δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές! Αν δεν σου αρέσει να τα μαζέψεις και να φύγεις τώρα, αλλιώς σε προειδοποιώ είναι η τελευταία φορά που επιτρέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Στο μεταξύ, μεγάλη κρίση στον γάμο τους περνάνε ο Μάνος και η Μαρίνα, καθώς η τελευταία πιστεύει πως τα συναισθήματα του άνδρα της απέναντί της έχουν αλλάξει και δεν της δίνει πια καμία σημασία. «Βρε Μαρινάκι μου, τι είναι αυτά που λες; Εχω πολλή δουλειά, το ξέρεις και το βλέπεις! Είναι δυνατόν να σταματήσω να σε αγαπάω;», της λέει, αλλά οι ανασφάλειες της Μαρίνας συνεχίζονται. Η Αμαλία γυρίζει στις παλιές καλές της συνήθειες προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον Ισίδωρο, ενώ ο Μάνος αγοράζει στη Μαρίνα ένα ακριβό δώρο για να τον «συγχωρέσει».

Η Δήμητρα μετά την αποκάλυψη στον Κουράκο πως έκανε έκτρωση στο παιδί τους, του ανακοινώνει και πως έχει σκοπό να φύγει στην Αμερική για μετεκπαίδευση. Ο αστυνόμος δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του: «Πλάκα μου κάνεις, έτσι; Δεν μπορεί. Κι εμείς; Η σχέση μας; Δήμητρα, σ’ αγαπάω και μ’ αγαπάς κι εσύ. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα», της λέει. Και η Δήμητρα του εξηγεί: «Δεν είπα ότι δεν με πειράζει. Δεν είπα ότι δεν σε αγαπάω, αλλά σου έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι με ενδιαφέρει πολύ η δουλειά μου και θα κάνω πάντα γι’ αυτή».

Η απόφαση της Δήμητρας είναι ειλημμένη και μάλιστα έχει κανονίσει να φύγει πολύ σύντομα. Η νεαρή αστυνόμος μαζεύει τα πράγματά της και αρχίζει να αποχαιρετά έναν-έναν τους γνωστούς και φίλους της. Η Μαρίνα πολύ συγκινημένη την αποχαιρετάει, αλλά το ίδιο και η Αλκμήνη και όλα τα κορίτσια που είχαν δεθεί τόσο καιρό. Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος είναι στην κυριολεξία διαλυμένος και δίπλα του έχει τον Ορέστη, ο οποίος κάνει τα πάντα για να του συμπαρασταθεί. Η μέρα που η Δήμητρα πρέπει να εγκαταλείψει τη Μάνη έχει πια φτάσει. Αποχαιρετά τον Γιώργη και φεύγει, αφήνοντας τον ψυχολογικά ράκος.

Πέμπτη 7/3 – Επεισόδιο 111

Ο Δημοσθένης μόλις μαθαίνει από τον Φίλιππο την αλήθεια για την Ειρήνη, τρέχει να βρει την Ασπασία και για πρώτη φορά εξαπολύει οχετό προς το πρόσωπό της: «Αυτό που έκανες θα το πληρώσεις πολύ ακριβά, Ασπασία! Θα με δεις όπως δεν με έχεις ξαναδεί ποτέ. Κομμένη κάθε επαφή μαζί μου», της φωνάζει και δεν της αφήνει κανένα περιθώριο να δικαιολογηθεί.

Η Ειρήνη ακολουθεί και εκείνη το παράδειγμα του πατέρα της και γυρίζει κι αυτή την πλάτη στην Ασπασία, αφού το μεγάλο μυστικό της τους έχει κλονίσει ανεπανόρθωτα. Το κλίμα ανάμεσα στον Φίλιππο και τη Βασιλική συνεχίζει να είναι αμήχανο και το ζευγάρι δείχνει να περνάει σοβαρή κρίση. Εκείνη δεν φαίνεται να τον συγχωρεί που λειτούργησε παρορμητικά και παραδέχτηκε την αλήθεια στον Δημοσθένη, αγνοώντας τη συμβουλή της μητέρας του. Η οργή του Δημοσθένη τον οδηγεί στην απόφαση να μη γράψει το σπίτι στην Ασπασία για να την τιμωρήσει κι εκείνη για να τον εκδικηθεί προχωράει στο διαζύγιο με αντιδικία.

Ο Χρήστος βλέποντας την καλή ψυχή που έχει η Αφροδίτη, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ζητάει από την Αριάδνη να χωρίσουν: «Καλύτερα να το τελειώσουμε τώρα που είναι νωρίς! Την Αφροδίτη δεν θα τη χωρίσω! Θα μείνω με τη γυναίκα μου και καλό θα είναι και εσύ να κοιτάξεις το μέλλον σου και να βρεις κάποιον άλλον», της λέει και εκείνη καταρρακωμένη, παίρνει πρωτοβουλία και στέλνει μήνυμα στην Ιουλία. Η Βασιλική και ο Φίλιππος μαθαίνουν την αλήθεια για το παρελθόν του Παρασκευά, ενώ ο Στάθης υπογράφει συμβόλαια με τον Τζον και δηλώνει πολύ χαρούμενος με το νέο επαγγελματικό του βήμα.

Η Αρετή ετοιμάζεται να κάψει τον φούρνο του Τάσου, αλλά η Ασπασία τής χαλάει τα σχέδια: «Εχεις τρελαθεί χρυσή μου γυναίκα; Τι πας να κάνεις; Αρετή, βάλε μυαλό και σύνελθε, καταλαβαίνεις τι θα πάθεις αν κάψεις το μαγαζί του Τάσου; Θα σε βάλουν φυλακή χριστιανή μου», της λέει και την παίρνει άρον-άρον από εκεί. Η Μαργαρίτα προτρέπει τον Τζον να πάρει μαζί του την Αθηνά στην Αμερική.

Παρασκευή 8/3 – Επεισόδιο 112

Η Αριάδνη καταρρακώνεται από τον χωρισμό της με τον Χρήστο, ενώ εκείνος δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη του στην Αφροδίτη προκειμένου να απαλλαγεί από τις τύψεις. Μια μεγάλη φωτιά αναστατώνει το χωριό και θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ