ΣΚΑΪ: Fake news τα περί χρηματικών συναλλαγών με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Άδωνι Γεωργιάδη, από λογαριασμό που ανήκει στην εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Στην ανακοίνωση ο ΣΚΑΪ τονίζει ότι ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Άδωνι Γεωργιάδη και αναφέρει ότι όποιο έμβασμα αναφέρεται στην εισαγγελική υπόθεση Novartis, αφορά σε αμοιβή της Ευγενίας Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Junior Music Stars”.

“Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να αναπαράγονται, διαδικτυακά, fake news σχετικά με την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ) και δήθεν χρηματικές συναλλαγές της με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ και προσθέτει:

“Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη. Το όποιο έμβασμα αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη για την υπόθεση NOVARTIS, αφορά σε αμοιβή της κ. Ευγενίας Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Junior Music Stars”, το οποίο μεταδόθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ την τηλεοπτική περίοδο 2016-2017. Η εν λόγω αμοιβή καταβλήθηκε νόμιμα σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου είναι η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ.

Ενορχηστρωτές των ψευδών και άκρως συκοφαντικών αναρτήσεων είναι γνωστοί «δημοσιογράφοι» που, κατ’ επάγγελμα, παραπλανούν την κοινή γνώμη, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Αναμένουμε επιτέλους η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους φαινόμενα «δημοσιογραφικής αλητείας”.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του στη Βουλή υποστήριξε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από τον ΣΚΑΪ αφορούν σε αμοιβή της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, η οποία δούλευε τότε στον τηλεοπτικό σταθμό.

“Ακούστε το αμίμητο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το οποίο εδώ πια ξεπερνάει κάθε έννοια λογικής. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

“Πρώτο θέμα σήμερα στην «Αυγή» ότι βρήκαν, λέει, λεφτά στους λογαριασμούς του Γεωργιάδη από τον ΣΚΑΪ. Το διαβάσατε στην «Αυγή»; Συγγνώμη, δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου δούλευε στο ΣΚΑΪ και παρουσίαζε εκπομπή; Τι λέτε; Τσάμπα την παρουσίαζε την εκπομπή ή πληρωνόταν; Τι πιστεύετε; Πληρώθηκε ή δεν πληρώθηκε; Δεν είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες της; Προφανώς και ναι. Και αυτό είναι πρώτο θέμα στην «Αυγή».

Η «Αυγή», κύριε Δρίτσα, και για αυτό έχει φτάσει σε αυτό το σημείο σήμερα και πάτε να την κλείσετε, είχε και μία ηθική αξία. Δεν ήταν ποτέ «Documento». Η «Αυγή» είχε μία ηθική αξία. Εγώ μπορεί να μην είμαι αριστερός, δεν ήμουν ποτέ, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η «Αυγή» είχε στην ελληνική κοινωνία μία ηθική αξία.

Είναι ηθικό αυτό που κάνετε σήμερα; Με κατηγορήσατε, με στείλατε στη δικαιοσύνη, απεφάνθη η δικαιοσύνη. Ελέγξατε το πόθεν έσχες μου, σας έδωσα τις καταθέσεις μου. Τι άλλο θέλετε από εμένα για να μην το ξαναπείτε ποτέ, μπορείτε να μου πείτε; Και μη μου πείτε πάλι ίσες αποστάσεις εσείς, σε αυτά.

Λοιπόν, ακούστε, εδώ είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου. Εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια, εδώ έχουμε θεσμούς. Έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών. Έχουμε ανάγκη αποδείξεως των κατηγοριών σε δικαστήριο για να κριθεί κάποιος ένοχος. Έχουμε τέτοιες φιλοσοφίες. Έτσι πορευτήκαμε. Με αυτές έχουμε φτιάξει αυτό το κράτος και αυτή την κοινωνία”.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ