H Realnews σήμερα

H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Να γίνει άμεσα η συμφωνία για το χρέος” και αποκλειστική συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κυκλοφορεί σήμερα η Realnews.

O Πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του στην “R” και επισημαίνει αναφερόμενος στη συμφωνία για το χρέος: “Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο τρόπος όσο το να γίνει σύντομα”. Ο Αντώνης Σαμαράς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εκ νέου πρόσκλησης στον Φώτη Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση, επισημαίνει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας” και αποκλείει το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, λέγοντας ότι “όσο η αξιωματική αντιπολίτευση μένει κολλημένη στο χειρότερο χθες δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μαζί της”.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει: “τον εφιάλτη τον διώξαμε χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα της Ελπίδας”, ενώ μιλάει για Τσίπρα, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Σταύρο Θεοδωράκη και τοποθετείται για τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα απαντά στο ερώτημα εάν θα αλλάξει την ονομασία της Νέας Δημοκρατίας.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Θα συζητήσουμε για τη φτώχεια;”. Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει: “Το κορυφαίο εθνικό μας θέμα είναι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Και έχουν βαρύτατο ηθικό χρέος όσοι διαθέτουν δημόσιο βήμα και διατυπώνουν δημόσιο λόγο, είτε δημοσιογράφοι, είτε προβεβλημένοι πνευματικοί άνθρωποι, να το επισημαίνουν και να το υπογραμμίζουν καθημερινά, δημιουργώντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την έναρξη ενός ευρύτατου εθνικού διαλόγου για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή του”.

Με την ευκαιρία του μεθαυριανού «Γιουρογκρούπ» που θα εγκρίνει την περιβόητη «δόση» του μνημονίου ο Χρήστος Πασαλάρης αφιερώνει στο σημερινό άρθρο του κάποιες μνημειώδεις φράσεις Γερμανών ποιητών για την Ελλάδα. Θυμίζει όμως και το απόφθεγμα του καγκελαρίου Μπίσμαρκ ότι «αν οι Έλληνες δεν τρωγόντουσαν μεταξύ τους θα είχαν κατακτήσει τον κόσμο!». Λόγω επετειακής ευκαιρίας το άρθρο αναφέρεται στις εκλογές της 31ης Μαρτίου του 1946 και στο λάθος της Αριστεράς με την ΑΠΟΧΗ που οδήγησε στον φοβερότερο εμφύλιο πόλεμο της νεότερης ελληνικής ιστορίας… Αλλά να που «μυαλό δεν βάζουμε»!..

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Μ. Χαρακόπουλος: «Παραιτήθηκε από το υπουργείο, αλλά θα… ψηφίσει το νομοσχέδιο»

– Η Αλεξίου ζητάει τώρα και τα ρέστα. Απίστευτο! Διεκδικεί να μην επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε παράτυπα από το Ταμείο.

– Δημήτρης Παπαδημούλης: “Ένα νέο μνημόνιο μπορεί να αποτραπεί μόνο με μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές”

– “Κρύβαμε όπλα και αλεξίσφαιρα”. Κατάθεση-φωτιά της πρώην συζύγου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού.

– Τα “ψιλά γράμματα” της προσφοράς για το Ελληνικό. Ποιά είναι η πραγματική αξία της πρότασης του ομίλου Λάτση και ποιός ο όρος του διαγωνισμού που έδιωξε τον εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι, και τους άλλους ξένους επενδυτές.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“αυτό το πολυνομοσχέδιο τα περιέχει όλα όπως και το κουτί της Πανδώρας, πλην ενός: της ελπίδας

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Η “καπετάνισσα” και ο υπουργός! Τρυφερό τετ-α-τετ στη Βουλιαγμένη. Η άγνωστη σχέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού.

– Βέρα στο δεξί πριν έρθει ο πελαργός. Πολιτικό γάμο πριν από τη γέννηση του γιου τους σχεδιάζουν η Αγγελική Ηλιάδη και ο Σάββας Γκέντσογλου.

– “Απολαμβάνουμε τον έρωτά μας”. “Είμαι πολύ καλά με τον Νίκο Οικονομόπουλο, νιώθω πιο ευτυχισμένη από ποτέ” δηλώνει στην “R” η Βίκυ Κάβουρα.

– Γιάννης Τσιμιτσέλης: “Τα βαφτίσια της μικρής Ευαγγελίας μας θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Όσο για θρησκευτικό γάμο αποφασίσαμε με τη Βάσω να μην κάνουμε”.

– Πουλάνε την ερωτική τους φωλιά. Η Ζ. Μακρυπούλια και ο Μ. Χατζηγιάννης έβαλαν πωλητήριο στο εξοχικό τους στη βόρεια Εύβοια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ