H ενόχληση της Χρηστίδου με τον Κούγια στον “αέρα”

Την αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου προκάλεσε μία ατάκα του ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια, για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

“Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010. Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

“Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη είναι γνωστή. Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά του βουλεύματος, αλλά θα κάνουμε αίτηση προσδιορισμού της δίκης. Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες, και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας. Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από το Λιγνάδη. Η εισαγγελέας αντέγραψε την ποινική δίωξη και την έκανε πρόταση, χωρίς καμία επεξεργασία και καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Λιγνάδη” σημείωσε.

“Εγώ δεν θα ασκούσα καν ποινική δίωξη” σχολίασε.

“Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ” τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Η παρουσιάστρια του Mega δεν έκρυψε την ενόχλησή της απαντώντας ότι “Μα στη συνθήκη που βρεθήκατε παρατηρήσατε αυτοσαρκασμό κ. Κούγια; Τώρα θα με τρελάνετε”.

“Δεν ξέρω αν εσείς τρελαίνεστε” της απάντησε.

“Στις συνθήκες που βρεθήκατε κάνατε χιούμορ; Ο αυτοσαρκασμός που κολλάει; Αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό είναι να λέτε ότι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι τρεις από αυτούς ανήλικοι, ότι κάνει χιούμορ και διασκεδάζει με την κατάσταση. Είναι προκλητικό. Με προκαλεί που λέτε ότι αντί να είναι στα πατώματα, έκανε και χιούμορ” σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δείτε τον διάλογο μεταξύ της Σίσσυς Χρηστίδου με τον Αλέξη Κούγια

«Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη;»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο κ. Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος των δύο εκ των τεσσάρων θυμάτων.

«Το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη ήταν εξαιρετικό. Ο ίδιος είχε υψηλές θέσεις, που κατά το κατηγορητήριο εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τα πάθη του. Αν κάποιος έχει να παραπονιέται για τους χειρισμούς και τον τρόπο που έγινε η ανάκριση, είναι η πλευρά των θυμάτων. Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη; Που είναι η κατ’ οίκον έρευνα που έγινε μετά από 3 βδομάδες; Όλα αυτά μας στέρησαν τη δυνατότητα να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών μας», σημείωσε ο κ. Βλάχος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.