Γιατί η ΕΡΤ δεν έδειξε live τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ – Τι σχολίασε η Τρέμη – ΒΙΝΤΕΟ

Διευκρινίσεις σχετικά με την καθυστέρηση στη μετάδοση των πλάνων από την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και των κοινών δηλώσεων που έκαναν στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο, δίνει η ΕΡΤ.

Πηγές της ΕΡΤ εξηγούν πως για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο που δίνονται οι συνεντεύξεις του Αμερικανού Προέδρου.

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η δημόσια ραδιοτηλεόραση επέλεξε να καθυστερήσει την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, από την ΕΡΤ τονίζουν πως “η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα”.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως από τη στιγμή που δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα “ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δυο ηγετών και να μην γίνει μια ερασιτεχνική τηλεοπτική και ηχητική μετάφραση τους μέσω κινητών τηλεφώνων”.

Στο θέμα που προέκυψε και το οποίο προκάλεσε αρνητικά σχόλια, αναφέρθηκε και η Όλγα Τρέμη στην εκπομπή που παρουσιάζει στην δημόσια τηλεόραση, λέγοντας πως “και εμένα μου έκανε εντύπωση”. “Η ΕΡΤ έκανε μία συνειδητή επιλογή για την οποία προφανώς και κρίνεται”, τόνισε η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ