Γη της Ελιάς: Οι σκηνές του δεύτερου κύκλου της σειράς που καθήλωσαν

Η καθημερινή σειρά του Mega οδεύει προς το τέλος της, για τη φετινή σεζόν, με σκηνές που καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό. Σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Γεωργίου και σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, η «Γη της Ελιάς», για μία ακόμη χρονιά, κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και, όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται να συνεχιστεί και για τρίτη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου της δημοφιλούς σειράς, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών να γίνονται καθημερινά αντικείμενο σχολιασμού στα social media.

Αυτές ήταν οι πιο συγκλονιστικές σκηνές στη Γη της Ελιάς, την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023:

Η άγρια επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε η Αθηνά στη φυλακή

Η πολύκροτη σύλληψη της Αθηνάς, την οποία υποδύεται η Άντζελα Γκερέκου, συντάραξε την οικογένεια Βρεττάκου, προκαλώντας την κατακραυγή της μικρής κοινωνίας στη Μάνη. Η Αθηνά Νομικού βρέθηκε στη φυλακή κατηγορούμενη για τη δολοφονία του Δημήτρη Καπράλου (Σπύρος Νικολαΐδης) καθώς τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA έδειξαν ότι πάλεψε μαζί του λίγο πριν το θάνατό του. Έτσι άρχισε ο εφιάλτης της Αθηνάς στη φυλακή.

Σε μία από τις πιο σοκαριστικές σκηνές της σειράς, η Αθηνά δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από συγκρατούμενή της στη φυλακή. Η Βαγγελιώ, την οποία υποδύθηκε η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελπίδα, τρομαγμένη έτρεξε αμέσως κοντά της για να την βοηθήσει.

Η Γη της Ελιάς Αθηνά μαχαίρωμα

Η Γη της Ελιάς Ελπίδα

Η δολοφονία του Κίμωνα μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Σε μία ακόμα σκηνή σοκ στη «Γης της Ελιάς», μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» εισέβαλαν στο σπίτι του Δημοσθένη (Κούλlης Νικολάου) και μπροστά στα μάτια του, πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον Κίμωνα (Βαγγέλης Κακουριώτης). Η υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Κίμωνα συγκλόνισε το χωριό.

Τραγικές φιγούρες τόσο ο Δημοσθένης που γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραγικό θάνατο του γιου του, όσο και η μητέρα του Κίμωνα, Ασπασία (Βάσια Παναγοπούλου) που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη στο γιο της. Συντετριμμένη και η Δήμητρα (Μελίνα Κόντη) που αρνείται να πιστέψει ότι ο Κίμωνας έδωσε τέλος στη ζωή μετά την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

Η Γη της Ελιάς Δολοφονία Κίμωνα

Η Γη της Ελιάς Δολοφονία Κίμωνα

«Ο Κίμωνας είναι ένας άνθρωπος που έχει ηθικούς φραγμούς. Δεν έχει μπερδέψει την ελευθερία με την ελευθεριότητα και εγώ ήθελα να αποτυπώσω τη ζωή του. Στη σκηνή του πυροβολισμού ήμασταν καθηλωμένοι με τον Κούλλη. Νομίζω ότι είναι καλό που ο ρόλος του Κίμωνα τελειώνει στην κορύφωσή του γιατί αφήνει κάτι πίσω του, μια στεναχώρια», είχε δηλώσει ο Βαγγέλης Κακουριώτης για το ρόλο του στη Γη της Ελιάς, σε συνέντευξή του για την εκπομπή «Ελένη», λίγο πριν από το τέλος του ρόλου του στη σειρά.

Η σοκαριστική σκηνή που πυροβολούν τον Λυκούργο στην καρδιά

Ο Λυκούργος (Γιώργος Παρτσαλάκης) ξεκαθάρισε ότι ως δικηγόρος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αθωωθεί ο ανιψιός του, Χρήστος (Βασίλης Μίχας). Τελικά ο έμπειρος δικηγόρος πέφτει θύμα των μπράβων της νύχτας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Την ώρα που κάθεται ανυποψίαστος στον κήπο του, ένας άγνωστος άνδρας εμφανίζεται μπροστά του και τον πυροβολεί στην καρδιά. Έντρομη η Χάιδω (Στέλα Φυρογένη) τον βλέπει πεσμένο στο έδαφος και καλεί ασθενοφόρο.

Το γεγονός συνταράσσει την Μάνη, με τον αστυνομικό Κουράκο (Αλέξανδρος Μαρτίδης) να καταλογίζει ευθύνες στον εαυτό του που δεν πρόλαβε το κακό.

Η Γη της Ελιάς Λυκούργος

Το τραγικό τέλος της Μυρτάλης και του Αλέξη

Για το τραγικό τέλος της Μυρτάλης είχε δώσει spoiler και ο δημιουργός της σειράς, Ανδρέας Γεωργίου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ελένη». Λίγο καιρό πριν την προβολή της σκηνής που «πάγωσε» τους τηλεθεατές, ο Ανδρέας Γεωργίου είχε αποκαλύψει: «Ο Αλέξης θα σκοτώσει τη Μυρτάλη. Εκεί θα δούμε συγκλονιστικές σκηνές και συγκλονιστική ερμηνεία από την κυρία Λυδία Κονιόρδου γιατί θα είναι εκείνη που θα δώσει τον γιο της στην αστυνομία».

Επίσης, για την απόφασή τους να αποχωρήσουν φέτος από τη Γη της Ελιάς και για το τέλος των ηρώων που υποδύθηκαν, είχαν μιλήσει η Αφροδίτη Λιάντου και ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης. Οι δύο νεαροί ηθοποιοί, που εκτός από συνεργάτες είναι και ζευγάρι στη ζωή, αποκάλυψαν με ποιο τρόπο θα ήθελαν οι ίδιοι να ολοκληρωθούν οι ρόλοι της Μυρτάλης και του Αλέξη στη σειρά.

«Θα ήθελα να είναι λίγο ρομαντικό το τέλος των δύο αυτών ηρώων, αλλά δεν το νομίζω. Θα μου άρεσε, ας πούμε, να έφευγαν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και να… κάνουν τις δολοφονίες τους», είχε δηλώσει χαρακτηριστική η Αφροδίτη Λιάντου.

«Ιδανικά θα ήταν ωραίος ένας ρομαντικός θάνατος, ώστε κάπως να λυτρωθεί όλη αυτή η κατάσταση. Σίγουρα, όμως, να αποκαλυφθούν και όλα όσα έχει κάνει ο Αλέξης. Βαθιές ανάσες, γενικά, για τα επόμενα επεισόδια, γιατί είναι πολύ σημαντικό και έρχονται πολύ άσχημες σκηνές», είχε δηλώσει ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης.

Τελικά, ο επίλογος για την Μυρτάλη στη Γη της Ελιάς γράφτηκε με τον τον πιο τραγικό τρόπο. Σε μια από τις πιο καθηλωτικές σκηνές της σειράς, ο Αλέξης σε αλλόφρονα κατάσταση επιτέθηκε βίαια στην Μυρτάλη και τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του Αλέξη, Μαργαρίτα (Λυδία Κονιόρδου) που σπάραξε πάνω από το άψυχο σώμα της Μυρτάλης και η Μαρίνα (Αντιγόνη Νεοφύτου) που συνειδητοποιεί ότι έχασε για πάντα την καλύτερη της φίλη, με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Η Γη της Ελιάς δολοφονία Μυρτάλης

Μετά την γυναικοκτονία που συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό, ο Αλέξης συνελήφθη για τη δολοφονία της συντρόφου του και οδηγήθηκε στη φυλακή. Σε κλίμα οδύνης η τοπική κοινωνία είπε το τελευταίο «αντίο» στην Μυρτάλη με το τέλος του Αλέξη να γράφεται λίγο αργότερα. Την ώρα που ο δολοφόνος της Μυρτάλης μεταφερόταν από αστυνομικούς στο Τμήμα, ο Αλέξης άρπαξε το όπλο ενός αστυνομικού και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Η Γη της Ελιάς θάνατος Αλέξη

Η Γη της Ελιάς κλείνει τον κύκλο της για τη φετινή σεζόν, με εξελίξεις που συντάραξαν το τηλεοπτικό κοινό και πλέον οι συντελεστές της σειράς μας προετοιμάζουν για όσα θα δούμε στον τρίτο κύκλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ