ΕΡΤ: Γιατί θα γίνουν πολιτικές συζητήσεις και όχι debate ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, προκρίνει η ΕΡΤ ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και με δεδομένη την έλλειψη θεσμικού πλαισίου αντίστοιχου των εθνικών εκλογών για την διεξαγωγή debate.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΡΤ έλαβε γραπτώς ή και προφορικώς πολλά αιτήματα για την διοργάνωση και μετάδοση τηλεμαχιών ανάμεσα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της ΕΡΤ αν και τόνιζαν ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, σημείωναν ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στο πρότυπο της διακομματικής επιτροπής, που συγκροτείται στις εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια, πρόσθεταν τα ίδια στελέχη, η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναλάβει την διοργάνωση και την διαμόρφωση μιας τέτοιας διαδικασίας.

Υπενθύμιζαν, εξάλλου, ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντίστοιχα debate. Για τους λόγους αυτούς, όπως επισημαίνεται, η ΕΡΤ προτίθεται να διοργανώσει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, αρκεί να συμμετέχουν κάθε φορά τουλάχιστον τα 2/3 των επικεφαλής των συνδυασμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ