Έρωτας φυγάς: Το παρασκήνιο του πρόωρου τέλους και η επιθυμία του Νίκου Κοκλώνη για τη σειρά

Η δραματική σειρά του Open που μας έκανε να την ερωτευτούμε, αλλά φεύγει. «Έρωτας φυγάς» όνομα και πράγμα…

Της Νάντιας Ρηγάτου

Από το πρωί της Τετάρτης η είδηση για το τέλος της σειράς του Open «Έρωτας φυγάς» μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων.

Τα άσχημα νέα γνωστοποίησε πρώτη η Ντάνη Γιαννακοπούλου με στόρυ της στο Instagram. «Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η εξέλιξη και νιώθω πολύ άβολα να μιλήσω για αυτό, αλλά οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και η αγαπημένη μας σειρά ολοκληρώνει νωρίτερα τον κύκλο της. Στα 110 επεισόδια. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω ένα βίντεο που θα μιλώ γι’ αυτό. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χωρίς λόγο», έγραψε η τηλεοπτική Αλεξάνδρα.

Από την Τετάρτη και μέχρι σήμερα σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές έχουν εκφράσει τη λύπη τους για το πρόωρο τέλος της σειράς, κάποιοι μάλιστα δημοσιοποίησαν μηνύματα των τηλεθεατών που αρνούνται να αποχωριστούν την αγαπημένη τους τηλεοπτική συνήθεια.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Η απάντηση μόνο μια: το υψηλό κόστος!

Η αλήθεια για τον «έρωτα φυγά» είναι ότι πρόκειται όντως για μια ακριβή παραγωγή με το κάθε επεισόδιο να κοστίζει 40.000 ευρώ.

Το Open επί διοίκηση Σαββίδη, τόλμησε και έβαλε την δραματική σειρά στο πρόγραμμά του και από το πρώτο κιόλας τρέιλερ οι τηλεθεατές εντυπωσιάστηκαν.

Το σίριαλ έχει μια φωτογραφία και μια αισθητική που το έκαναν να ξεχωρίσει ακαριαία . Η έναρξη της προβολής των επεισοδίων, οι σπουδαίοι πρωταγωνιστές, οι εκπληκτικές ερμηνείες τους αλλά και οι ήρωες που υποδύονται δημιουργούσαν μέρα με τη μέρα ένα φανατικό κοινό της ιστορίας  και μέσα στο πρώτο δίμηνο το Open δικαιώθηκε ξεκάθαρα με την επιλογή του.

Ένα κανάλι που έκανε μέσο όρο 5% την ώρα του «Έρωτα φυγά» άγγιζε το 20% στο γενικό σύνολο.

Οι συμβάσεις όλων των συντελεστών ήταν από την αρχή για 110 επεισόδια και θα έληγαν τον Δεκέμβριο του 2023.

Η επιτυχία της σειράς ήταν τόσο μεγάλη που κανείς δεν πίστευε ότι ο «Έρωτας φυγάς» δεν θα ολοκλήρωνε τη τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν και ότι οι συμβάσεις δεν θα ανανεώνονταν.

Λίγο πριν το τέλος της περσινής σεζόν που τα οικονομικά προβλήματα του Open έγιναν ευρέως γνωστά, το τι θα γίνει με τον «Έρωτα φυγά» άρχισε να απασχολεί έντονα τη διοίκηση του καναλιού.

Ο Νίκος Κοκλώνης ανέλαβε το ψυχαγωγικό τμήμα του σταθμού δηλαδή τις ζωντανές εκπομπές που βλέπουμε στο πρόγραμμα φέτος. Η μυθοπλασία όμως, δεν συμπεριλαμβάνονταν σε όσα είχε αναλάβει και η επιθυμία του για τον έρωτα φυγά ήταν να βρει στέγη σε άλλη τηλεοπτική συχνότητα, κάτι που έδειχνε εμπράκτως…

Αντ1 , Mega και Σκαι εκδηλώνουν από πέρσι ενδιαφέρον να το εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Τα 40.000 ευρώ το επεισόδιο είναι ένα ποσό που εμποδίζει να επιτευχθεί οποιοδήποτε deal.

Η διοίκηση που είχε επιλέξει τον «έρωτα φυγά» εξ αρχής, πιστεύει ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις θα καταφέρουν να κρατήσουν τη σειρά μέχρι το τέλος της σεζόν και το Open παίρνει την απόφαση να το συνεχίσει κανονικά.

Η ιστορία όμως που είναι βασισμένη στο τούρκικο σίριαλ «Κάποτε στην Τσουκούροβα» για να βγάλει όλη τη σεζόν χρειάζεται να εμπλουτιστεί. Η παραγωγή ανοίγει τις ιστορίες σεναριακά και στη σειρά μπαίνουν νέα πρόσωπα.

Σε κάποιες εκπομπές ειπώθηκε ότι φταίει η νέα ώρα που δεν έφερε τα έσοδα που περίμενε το κανάλι. Κάποιοι μίλησαν για προσωπικά θέματα των πρωταγωνιστών που αναγκαστικά δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν. Ισχύει αυτό αλλά δεν θα σας πω περί τίνος πρόκειται, -όλα στην ώρα τους-σίγουρα όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος του πρόωρου τέλους. Η ιστορία άλλωστε έχει δείξει πως όταν υπάρχει budget βρίσκονται λύσεις για όλα. Και δυστυχώς για τον «Έρωτα φυγά» όσες προσπάθειες κι αν έγιναν δεν βρέθηκε το απαιτούμενο budget.

Η σειρά θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο 110 επεισόδιο. Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι συμβατές στο τέλος τους με το «Κάποτε στην Τσουκούροβα» γιαυτό και από την επόμενη εβδομάδα σεναριακά οι εξελίξεις θα πρέπει να γίνονται πιο γρήγορα.

Το τέλος του “Έρωτα φυγά” δεν θα είναι μόνο πρόωρο αλλά και αιματηρό με τους περισσότερους ήρωες να χάνουν τη ζωή τους.

Τα γυρίσματα θα συνεχίσουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου με μια μικρή παύση στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί η ποσότητα των επεισοδίων προβολής μέσα στην εβδομάδα ώστε να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά αυτό είναι μια απόφαση που αφορά αποκλειστικά στο Open.

Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι υπάρχει και το πρακτικό. Τα πολύωρα γυρίσματα, οι απαιτητικές σκηνές σε εξωτερικούς χώρους και οι δυσκολίες του να βγαίνει ένα τέτοιο αποτέλεσμα στον αέρα είχαν στερήσει από πρωταγωνιστές το χρόνο να κάνουν και θέατρο παράλληλα, με αποτέλεσμα να μείνουν εντελώς στον αέρα.

Το άδοξο τέλος μιας σειράς που δοξάστηκε στις καρδιές των τηλεθεατών, αποδεικνύει πως δεν αρκεί να είσαι ένα διαμάντι. Πρέπει να βρεθεί ένας εκτιμητής που έχει την ικανότητα να σε εκτιμήσει και τη δυνατότητα να σε αποκτήσει!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ