«Ο Άρης ο Πετάρης θέλει να πετάξει»: Οι Εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Φωτοπούλου

Οι Εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο «Ο Άρης ο Πετάρης θέλει να πετάξει» από τη συγγραφέα Ελένη Φωτοπούλου. Η ιστορία του Άρη του Πετάρη είναι μια ιστορία δύναμης, αυτοπεποίθησης και θέλησης. Ο Άρης ονειρεύεται το αδύνατο. Αλήθεια, πως μπορεί να πετάξει κάποιος που δεν έχει φτερά; Ή μήπως τελικά έχουμε όλοι μας;

Ένα βιβλίο για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανείς με σύμμαχο ένα φίλο, έστω και αναπάντεχο. Μια ιστορία για τα κρυμμένα φτερά που όλοι μας έχουμε.

Ο Άρης είναι ένα μικροσκοπικό πετάρι που το μοναδικό όνειρο της ζωής του είναι να πετάξει μακριά και να γνωρίσει τον κόσμο.
Στο βασίλειό του όμως ένας κανόνας ορίζει πως κανένα πετάρι δεν βγαίνει ποτέ στο μεγάλο ξέφωτο γιατί εκεί καραδοκούν οι αετοί.
Για να κάνει αληθινό το όνειρό του, χρειάζεται τη βοήθεια του αετού… Θα καταφέρει να τον πείσει να κάνουν μαζί το ταξίδι που ονειρεύεται;

Μια ιστορία για την αξία της γνώσης, τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί ακόμα και να αλλάξει τον κόσμο.

Οι εικόνες είναι της Νικολέττας Φιλιππίδη.

Ποια είναι η Ελένη Φωτοπούλου

Η ίδια η συγγραφέας, Ελένη Φωτοπούλου, στο βιογραφικό της περιγράφει τον εαυτό της με αυτά τα λόγια: “Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Δεν είμαι ένας κατασταλαγμένος άνθρωπος. Σπούδασα διαφορετικά αντικείμενα και εργάστηκα σε διαφορετικούς τομείς. Έχω μέσα μου μια διαρκή ανάγκη να αναζητώ δρόμους που δεν έχω ακόμη περπατήσει, κι ένας από αυτούς με οδήγησε να κάνω μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή. Αν έπρεπε να με ορίσω, θα έλεγα πως είμαι δημοσιογράφος… και μαμά, και πως χρειάζομαι έναν υπολογιστή, μια πένα ή έστω ένα χαρτί κι ένα μολύβι για να μπορώ να υπάρχω και να επικοινωνώ.

Και παρόλο που είμαι άνθρωπος της γραφής, η ζωή με οδήγησε κάποτε στην τηλεόραση, σε έναν χώρο κατεξοχήν «προφορικό». Αν νιώθετε πως κάπου με έχετε ξαναδεί ή με έχετε ακούσει, θα είναι μάλλον από τότε, αν προλάβατε, προτού τρέξω βιαστικά να κρυφτώ στην απόμερη σπηλιά μου, αγκαλιά με τον άντρα μου, τα παιδιά μου και τις στοίβες των χαρτιών μου. Κι αν πρέπει να περιγράψω τα μελλοντικά όνειρά μου, θα έλεγα μάλλον πως, όταν μεγαλώσω (κι άλλο), θέλω να γίνω ποιήτρια, να γράφω στίχους σε έναν κόσμο παραδιπλανό, όπου οι άνθρωποι θα τους αναζητούν ακόμη”.

H ίδια λέει, μεταξύ άλλων, για το βιβλίο της:

Μπορεί το αδύνατο να γίνει δυνατό; Μπορεί το όνειρο να πραγματοποιηθεί; Μπορεί ο Δαυίδ να κάνει σύμμαχο τον Γολιάθ; Το μυαλό μπορεί να κερδίσει; Το καλό μπορεί να κερδίσει; Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας απαντάει ΝΑΙ, φωνάζει ΝΑΙ!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ