Έλενα Ναθαναήλ: Πέρασε την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν μόλις 16 ετών – Δείτε το βίντεο -αφιέρωμα

Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα, 19 Ιανουαρίου 1947. Ήταν μία από τις σημαντικότερες και πιο εμπορικές ηθοποιούς της γενιάς της, με μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο θέατρο. Πέθανε στις 4 Μαρτίου του 2008.

Γεννήθηκε ως Ελένη Ναθαναήλ Δεληβασίλη στις 19 Ιανουαρίου του 1947, με καταγωγή, από την πλευρά του πατέρα της, από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Η πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά έγινε το 1964, σε ηλικία μόλις 16 ετών, στην ταινία της Finos Film «Κάτι να καίει», με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Έκτοτε, η Έλενα Ναθαναήλ ακολούθησε μία λαμπρή καριέρα στον χώρο της υποκριτικής, ενώ διακρίθηκε κυρίως για τους ρόλους της στην μεγάλη οθόνη. Δείγμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο είναι οι ταινίες: «Ο φόβος», «Ξύπνα Βασίλη», «Το λεβεντόπαιδο», «Εκείνο το καλοκαίρι», «Ζήτημα ζωής και θανάτου» και «Ο αισιόδοξος».

Το 1973 η ηθοποιός απέκτησε την κόρη της, Ίνκα, με τον επιχειρηματία Γιώργο Τσαγκάρη. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΕΓΩ!», η Ίνκα Τσαγκάρη μιλώντας για την μητέρα της είχε αναφέρει: «Η σχέση μου με τη μητέρα μου ήταν άκρως παθιασμένη. Την λάτρευα και με λάτρευε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με κοίταξε για τελευταία φορά, την στιγμή που την έπαιρναν οι γιατροί για να την πάνε στην εντατική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν. Την πέτυχα την ώρα που έμπαινε στο ασανσέρ και μόλις με είδε με κοίταξε τόσο έντονα λες και ήθελε να με χορτάσει. Μετά, όταν πήγα κοντά της πέθανε στην αγκαλιά μου. Την μητέρα μου την θαύμαζα. Ήταν το είδωλό μου. Πιο πολύ θαύμαζα τον χαρακτήρα της. Όταν μου έλεγαν ότι της μοιάζω ήθελα να μου λένε για τον χαρακτήρα της…».

Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων της Έλενας Ναθαναήλ, η Finos Film δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο το οποίο και ανέβασε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη λεζάντα του βίντεο, η Finos Film έγραψε: «Φίνα, συγκροτημένη και ταλαντούχα ηθοποιός, η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1947. Με ιδιαίτερη παιδεία και κλασσική ομορφιά, ήταν μια από τις πιο γοητευτικές παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου. Πέρασε την πόρτα της Φίνος Φιλμ μόλις 16 ετών και γέμισε με την φρεσκάδα της τα πλάνα της ταινίας «Κάτι να Καίει». Μας χάρισε δυο ακόμα ερμηνείες στις ταινίες «Ξύπνα Βασίλη» και «Το Λεβεντόπαιδο», αλλά έφυγε πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία 61 ετών χτυπημένη από τον καρκίνο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ