Δημήτρης Γκοτσόπουλος – Ο Παράδεισος των Κυριών: Οι σπουδές στην Πάτρα, η υποκριτική και ο ρόλος του Λάμπρου στις Άγριες Μέλισσες

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είναι ο νέος πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς «Ο Παράδεισος των Κυριών» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στον Alpha. Ο ταλαντούχος ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ρόλο του Λάμπρου στις «Άγριες Μέλισσες» επιστρέφει στην τηλεόραση και υποδύεται τον Σίμο Πολύζο, έναν χαρακτήρα που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της σειράς «Ο Παράδεισος των Κυριών».

Τα παιδικά χρόνια και η απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος κατάγεται από το Μιράλι Αχαΐας. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια μαζί με την οικογένειά του στην Πάτρα. Έχει τέσσερις αδερφές στις οποίες έχει μεγάλη αδυναμία. «Είμαστε δεμένη οικογένεια. Τις αγαπώ τις αδελφές μου. Και βεβαίως τη μητέρα μου, την κυρία Αθανασία, τη λατρεύω. Και όσο μεγαλώνουμε η σχέση μας βαθαίνει», έχει δηλώσει ο ηθοποιός.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος σπούδασε οικονομικά στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2002 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στα 10 χλμ. Βάδην. Σε ηλικία 33 ετών αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα και να σπουδάσει στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα του στην υποκριτική.

Το 2015 συμμετείχε στην δραματική σειρά του Mega, «Δικαίωση», ενώ το 2018 και το 2019 είχε εμφανίστηκε και στη σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου «Οι φονεύσεις». Από το 2019 έως το 2022 πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη παραγωγή του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες», όπου ξεχώρισε με το ταλέντο του και κέρδισε την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού.

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις Νίκη (2017), Οι μάγισσες της Σμύρνης (2018), Αναζητώντας τον Αττίκ! (2018), Ιππόλυτος (2014). Το 2019 υποδύθηκε τον Αλέξανδρο Ωνάση στην παράσταση Ωανάσης στο Θέτρο Παλλάς. Το 2022 πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση 42497 του Γιώργου Καπουντζίδη στο θέατρο ΗΒΗ.

Πώς πήρε το ρόλο του δασκάλου στις «Άγριες Μέλισσες»

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «The 2night show» και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το 2019, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς πήρε το ρόλο του Λάμπρου στην μεγάλη παραγωγή του ΑΝΤ1 που προβλήθηκε για τρεις σεζόν σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

«Μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό και μου είπαν ότι θέλουν να με δουν για μια καθημερινή σειρά εποχής. Αυτό, κάπως, μου χτύπησε. Είπα καθημερινή εποχής, δύσκολα τα πράγματα. Τηλεφωνηθήκαμε, ήμουν λίγο διστακτικός, μου είπαν ότι οπωσδήποτε πρέπει να πάω. Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που πέρασε από κάστινγκ. Είδαν περίπου 600 ηθοποιούς, εγώ ήμουν ο πρώτος. Με ρωτούσαν για τη προσωπική μου ζωή, τις σπουδές μου, τι έχω κάνει, την οικογενειακή μου κατάσταση, που έχω μεγαλώσει.Κι έφτασε η κουβέντα στο ότι έχω τέσσερις αδερφές και η μικρή είναι δασκάλα και μου είπαν ότι με θέλουν για το ρόλο του δάσκαλου. Τους είπα μια ιστορία για τον παππού μου τον Λάμπρο που είχε ένα άλογο, κοιτάχτηκαν αυτοί μεταξύ τους και μου είπαν ότι με θέλουν για το ρόλο του Λάμπρου», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Η συνεργασία με την Μαρία Κίτσου στις «Άγριες Μέλισσες» που εξελίχθηκε σε στενή φιλία

Ένα γεγονός που σχολιάστηκε έντονα από τους φανατικούς τηλεθεατές των «Άγριων Μελισσών» ήταν και η ξεχωριστή χημεία που αναπτύχθηκε μεταξύ της Μαρίας Κίτσου και του Δημήτρη Γκοπόπουλου, της Ελένης Σταμίρη και του Λάμπρου Σεβαστού αντίστοιχα στη σειρά.

«Στα κάστινγκ είδα αρκετές πρωταγωνίστριες για το ρόλο της Ελένης και η Μαρία Κίτσου ήταν από τις πρώτες. Με τη Μαρία είχαμε αυτή τη σπίθα, παρόλο που δεν γνωριζόμασταν. Στο τελικό κάστινγκ κάναμε τη σκηνή με το χαστούκι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, συγκινήθηκαν όλοι», αποκάλυψε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Για τη στενή φιλία που τους δένει μετά τη συνεργασία τους στις «Άγριες Μέλισσες» έχουν μιλήσει και οι δύο ηθοποιοί σε συνεντεύξεις τους. «Βρήκα έναν τρομερό παρτενέρ, έναν συμπαίκτη. Μια τρομερή ομάδα με τα πάνω και τα κάτω, τις δυσκολίες μας, τις ευκολίες μας, όλα. Δοκιμαστήκαμε και αντέξαμε», είπε η Μαρία Κίτσου για τον καλό της φίλο και συνάδελφό της.

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχω πολλές αντιστάσεις. Στη Μαρία, τόλμησα και κατέθεσα και τις αρνητικές μου σκέψεις και η Μαρία δεν τρόμαξε και με εμπιστεύτηκε. Αυτό εγώ το βρήκα πρώτη φορά. Πρέπει να εμπιστευτείς για να υπάρξεις και η Μαρία σε αυτό είναι queen. Ο Αριστοτέλης έχει πει ότι φίλοι είναι μια ψυχή σε δυο σώματα μοιρασμένη», δήλωσε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Η αποκάλυψη για τις κρίσεις πανικού που αντιμετώπισε την περίοδο των Άγριων Μελισσών

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια για τις κρίσεις πανικού που τον ταλαιπώρησαν την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στις «Άγριες Μέλισσες». Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ, ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε το λάθος που γράφτηκε για την προσωπική του ζωή, αλλά και την φορά που δεν ένιωσε καλά σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Δεν το επέτρεψα. Έχει συμβεί μια δυο φορές να γράψουν κάτι. Ήμουν με την αδερφή μου στην Βουκουρεστίου και πηγαίναμε σε ένα παιδικό θέατρο κι έγραψαν με ποια κοπέλα νεαρή είναι. Γυρίστε στην επόμενη σελίδα κι είναι η αδερφή του. Αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω. Δεν θα κάτσω να σκάσω. Ένας λόγος που δεν μιλώ για τα προσωπικά μου, είναι γιατί δεν θέλω να ανοίξω αυτήν την πόρτα», αποκάλυψε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

«Σε όλη αυτήν την διάρκεια έπαθα μια κρίση πανικού. Έπρεπε να πάω σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, δεν ένιωθα καλά κι ήμουν πιεσμένος από τα γυρίσματα και τα ξενύχτια. Μετά την συνέντευξη έπαθα κρίση πανικού από την πίεση κι είπα ότι δεν θα το επιτρέψω ξανά στον εαυτό μου. Αν δεν μου το συγχωρήσει ένας δημοσιογράφος, ας μην μου το συγχωρήσει», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

Ο ρόλος του Δημήτρη Γκοτσόπουλου στον «Παράδεισο των Κυριών»

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος τη φετινή σεζόν υποδύεται τον Σίμο Πολύζο στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, «Ο Παράδεισος των Κυριών». Ο Σίμος έχει σπουδάσει Φιλοσοφία της τέχνης παρόλο που ήταν διάνοια στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, μόνο και μόνο για να εναντιωθεί στα σχέδια των θετών του γονιών, Χρήστου και Δωροθέας. Στα τέσσερα του χρόνια ο βιολογικός πατέρας του πέθανε και η Βικτώρια πήρε το παιδί στο ίδρυμα, στο οποίο διευθύνει. Το παιδί εκεί δέχτηκε την σκληρή συμπεριφορά των μεγαλύτερων παιδιών, τα οποία ζήλευαν την ιδιαίτερη μεταχείριση που είχε από την διευθύντρια και τον παίδευαν, μέχρι που ένα παιδάκι τον έριξε από την σκάλα και ο μικρός Σίμος κινδύνευσε να χάσει την ζωή του. Το ίδρυμα έκλεισε προσωρινά για λόγους ασφαλείας κι ο Σίμος έπειτα από μήνες στο νοσοκομείο, υιοθετήθηκε, ύστερα από μεσολάβηση της Βικτώριας, από την Δωροθέα Πολύζου, αδερφή της Όλγας και τον τότε σύζυγο της, Χρήστο Πολύζο. Οι θετοί του γονείς και ιδιαίτερα ο πατέρας του ήταν πολύ αυστηροί και χρησιμοποιούσαν σχεδόν βάρβαρες τιμωρίες για τον νουθετήσουν. Παρόλες τις αυστηρές τιμωρίες των γονιών ο Σίμος δεν συνετίστηκε ποτέ, έμαθε όμως να κινείται υπόγεια για να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ