Άρης Πορτοσάλτε: Χαμός στο Twitter για την αναφορά στους εκπαιδευτικούς και το “καθισιό διαρκείας”

Την αντίδραση χρηστών του Twitter έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε για τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή συζήτηση που έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ για την επαναλειτουργία των σχολείων, τη Δευτέρα.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του γραμματέα της ΟΛΜΕ ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν δύο εβδομάδες αργότερα, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και της “Όμικρον”, και να παραταθεί το σχολικό έτος για αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε λόγο για “καθισιό διαρκείας”.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος σημείωσε ότι υπήρχε ένα ζήτημα με τα self test, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα και υποστήριξε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα μπορούσε να γίνει δυο εβδομάδες αργότερα, με αντίστοιχη παράταση του σχολικού έτους.

“Δύο εβδομάδες δηλαδή καθισιό… Εσείς δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση, ούτε μάθημα. Δύο εβδομάδες παράταση των διακοπών”, σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε, μία αναφορά που προκάλεσε ένταση στον τηλεοπτικό αέρα.

Λίγο αργότερα, στο ζήτημα παρενέβη και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο γραμματέας της ΟΛΜΕ έχει δίκιο σχετικά με τη μειωμένη θετικότητα και τα μειωμένα κρούσματα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Υποστήριξε επίσης, ότι έχει βάση το αίτημα για παράταση των διακοπών, αφού υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

“Δεν θα καθίσουν οι εκπαιδευτικοί, θα δουλέψουν δύο εβδομάδες στο τέλος. Νομίζω είναι μία άποψη σωστή και εκπαιδευτικά και ψυχολογικά και κοινωνικά”, σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 5ο λεπτό:

Αντιδράσεις στο Twitter

Η τοποθέτηση αυτή του Άρη Πορτοσάλτε προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών του Twitter, που σχολίασαν ότι “απεχθάνεται τον συνδικαλισμό” και έκαναν λόγο για “άδειασμα” από τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ