Έρχεται εκπομπή για το βιβλίο

Έρχεται εκπομπή για το βιβλίο

 

“Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία”. Έτσι τιτλοφορείται η νεανική σειρά για το βιβλίο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που παρουσιάζει βιβλία που ταξιδεύουν τους νέους σ’ όλο τον κόσμο! Δημιουργήθηκε από νέους καλλιτέχνες και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο.

Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται επιλεγμένα βραβευμένα βιβλία που μέσα από την αφήγηση οδηγούν τους τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο εκτός Ελλάδας. Στα 26 επεισόδια της σειράς προβάλλονται πολλά κλασικά βιβλία που έχουν διαβαστεί από γονείς και παιδιά και μπορούν να συζητηθούν στην οικογένεια, στις παρέες και στο σχολείο.

Η εκπομπή συνοδεύεται  από ιδιότυπους διαγωνισμούς που μπορεί κανείς να παρακολουθεί στη διεύθυνση 80BIBLIA.IME.gr. Εκεί οι τηλεθεατές  καλούνται να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους πάνω σε βιβλία που έχουν διαβάσει και αν βρουν τη σωστή απάντηση, μπορούν να διαλέξουν ένα βιβλίο – δώρο από τη βιβλιοθήκη του «Ελληνικού Κόσμου».

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Τεύκρος Μιχαηλίδης και Γιώργος Νούσης.

Η πρεμιέρα της εκπομπής θα γίνει την Κυριακή, στη 21:00. Και το θέμα του πρώτου επεισοδίου, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ” Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ