ΕΡΤ: Στον απόηχο του “φιλιού”

ΕΡΤ: Στον απόηχο του “φιλιού”

 

Χωρίς περιστροφές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, «άδειασε» τον γενικό διευθυντή Τηλεόρασης, Κώστα Σπυρόπουλο, για την πρωτοβουλία του τελευταίου να κόψει το φιλί μεταξύ δύο ανδρών κατά την προβολή της σειράς Downton Abbey. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κ. Σπυρόπουλου με σειρά επιχειρημάτων υποστήριξης της απόφασής του. Μεταξύ αυτών ήταν ότι «λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων» δεν προβλήθηκε η επίμαχη σκηνή η οποία προβλήθηκε στη δεύτερη μετάδοσή της αργά το βράδυ.

 

Από την πλευρά του ο Νίκος Σίμος επισημαίνει ότι η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση να κοπεί η επίμαχη σκηνή και ότι «Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε την απόφαση ατυχή και την παρέμβαση αυθαίρετη και λογοκριτική.

 

Επιπλέον, ο κ. Σίμος θέτει υπό εποπτεία τον κ. Σπυρόπουλο επισημαίνοντας ότι  η διοίκηση της ΕΡΤ έχει αποφασίσει «την ενημέρωση είτε του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου είτε του αρμόδιου με την εποπτεία του προγράμματος εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. πριν από κάθε απόφαση που επηρεάζει το πρόγραμμα και την εικόνα της ΕΡΤ γενικότερα».

 

 

Πηγή: Αξία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ