Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil: Η υπόθεση της Ελίσα Λαμ, η Μαύρη Ντάλια και οι δεκάδες αυτοκτονίες

Οι ταινίες και οι σειρές με ανεξιχνίαστα εγκλήματα, μυστηριώδεις δολοφονίες, εξαφανίσεις, αυτοκτονίες και στοιχειωμένα σπίτια είναι πάντα στις αγαπημένες επιλογές των τηλεθεατών. Όταν μάλιστα όλα τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν σε μία μόλις σειρά, τότε οι πιθανότητες αυτή η σειρά να καθηλώσει το κοινό είναι πολύ αυξημένες.

Αυτό έγινε λοιπόν με τη νέα πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, “Στη Σκηνή του Εγκλήματος”. Η πρώτη σεζόν της σειράς ασχολείται με τα ένα από τα πιο θρυλικά “στοιχειωμένα” ξενοδοχεία, το “Ξενοδοχείο Cecil”, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με φόνους, αυτοκτονίες και εξαφανίσεις.

Όπως αναφέρει και το Netflix, σε διάστημα 10 ετών, τουλάχιστον 80 άνθρωποι πέθαναν στο περιβόητο αυτό ξενοδοχείο.

Η πρώτη τραγωδία στο ξενοδοχείο

Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ξενοδοχείου Cecil, πιθανότατα να υπάρχουν αρκετές “σκοτεινές” ιστορίες, όμως το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό είναι το 1927, όταν ένας 52χρονος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο 52χρονος Πέρσι Κουκ ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και όταν δεν κατάφερε να συμφιλιωθεί μαζί της, πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του. Πήρε ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο Κουκ κατέληξε λίγες ώρες αργότερα και έγινε το πρώτο θύμα στο ξενοδοχείο Cecil.

Δύο νέες αυτοκτονίες σε διάστημα 12 μηνών

Τον Νοέμβριο του 1931, ένας άνδρας με το ψευδώνυμο “James Willys” έκανε τσεκ ιν στο ξενοδοχείο, ανέβηκε στο δωμάτιό του, όπου αυτοκτόνησε καταναλώνοντας κάψουλες με δηλητήριο. Λίγους μήνες αργότερα, μία από τις καμαριέρες βρήκε το άψυχο σώμα του Μπέντζαμιν Ντοντιχ. Ο Ντόντιχ είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι, λίγες μόλις ώρες μετά το τσεκ ιν του.

Δεκάδες αυτοκτονίες και περίεργες υποθέσειςΣτο ξενοδοχείο Cecil, τα τελευταία σαράντα χρόνια έχουν συμβεί δεκάδες περίεργα περιστατικά και αυτοκτονίες. Ένας λοχίας του Υγειονομικού έκοψε το λαιμό του με ξυράφι. Μια γυναίκα μετά από καυγά με τον άνδρα της πήδηξε από τον ένατο όροφο του ξενοδοχείου, πέφτοντας πάνω σε έναν περαστικό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο. Μία γυναίκα γέννησε κρυφά από τον άνδρα της ένα μωρό και το πέταξε από το παράθυρο, καθώς νόμιζε πως ήταν νεκρό.Η “Μαύρη Ντάλια” και το ξενοδοχείο Cecil

Η πιο γνωστή υπόθεση δολοφονίας, η οποία έχει συνδεθεί με το ξενοδοχείο Cecil -χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί- είναι η υπόθεση της «Μαύρης Ντάλιας». Η άγρια δολοφονία της Ελίζαμπεθ Σορτ, της «Μαύρης Ντάλιας», όπως τη «βάπτισαν» οι εφημερίδες της εποχής, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, υπήρξαν μάρτυρες οι οποίοι ανέφεραν πως είχαν δει την 22χρονη Ελίζαμπεθ Σορτ στο ξενοδοχείο Cecil, δύο βράδια προτού ανακαλυφθεί το άψυχο σώμα της.

Η παράξενη εξαφάνιση της Ελίσα ΛαμΤο Φεβρουάριο του 2013, αρκετοί ένοικοι του ξενοδοχείου Cecil έκαναν παράπονα για παράξενη μυρωδιά, χαμηλή ένταση και σκούρο χρώμα που είχε το νερό στα δωμάτιά τους. Εκείνη την περίοδο τις αρχές του Λος Άντζελες απασχολούσε η εξαφάνιση μίας νεαρής κοπέλας, της Ελίσα Λαμ. Η νεαρή φοιτήτρια από τον Καναδά έμενε στο ξενοδοχείο από τις 26/1 και είχε κλείσει το δωμάτιο ως τις 31/1, χωρίς ωστόσο να κάνει τσεκ άουτ και να παραδώσει το κλειδί της.

Η Λαμ είχε διαγνωσθεί με κατάθλιψη, με διπολική διαταραχή και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, με τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας να γίνονται πιο έντονα λίγο πριν την εξαφάνισή της. Όταν στις 31 Ιανουαρίου δεν επικοινώνησε με τους γονείς της, εκείνοι δήλωσαν στην αστυνομία του Λος Άντζελες την εξαφάνισή της.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η αστυνομία έψαξε με ειδικά σκυλιά χώρους του ξενοδοχείου (διαδρόμους, δωμάτια ατόμων για τα οποία είχε λόγους να εξασφαλίσει ένταλμα έρευνας, συμπεριλαμβανομένης και της ταράτσας), χωρίς να βρεθεί ίχνος της φοιτήτριας. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Στο βίντεο εμφανιζόταν η Ελίσα Λαμ να μπαίνει ταραγμένη σε έναν από τους ανελκυστήρες του ξενοδοχείου. Φαίνεται φοβισμένη και πιέζει τα κουμπιά του ασανσέρ. Κάποια στιγμή φαίνεται να βγάζει το κεφάλι της έξω από το ασανσέρ, και να «μιλάει» σε κάποιον.

Τρεις περίπου εβδομάδες, μετά την εξαφάνιση της Ελίσα Λαμ, στις 19 Φεβρουαρίου 2013, ένας εργάτης συντήρησης του ξενοδοχείου, ο οποίος έψαχνε τον λόγο της χαμηλής πίεσης του νερού βρήκε το γυμνό πτώμα της Ελίζα Λαμ να αποσυντίθεται μέσα στη δεξαμενή νερού στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Η δεξαμενή του νερού ήταν σε υπερυψωμένο τμήμα της ταράτσας, χωρίς σκάλα, κλεισμένη με βαρύ σιδερένιο καπάκι, και τα σκυλιά της αστυνομίας δεν είχαν πλησιάσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ