Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση – ορόσημο μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο – «Θα καθίσει μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια»»

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να κάνει την πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου την Κυριακή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την Κυριακή του Πάσχα σε μια επίδειξη ενότητας της βασιλικής οικογένειας.

Η Κέιτ Μίντλετον πυροδοτεί «αλλαγή στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας»

Ο μονάρχης πρόκειται να κάνει «ήπια βήματα» προς τη δημόσια επιστροφή του και θα παραλείψει το ετήσιο γεύμα με την υπόλοιπη οικογένειά του την Κυριακή του Πάσχα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα συνοδεύονται από μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή του Πάσχα σε μια «επίδειξη ενότητας». Η πριγκίπισσα Κέιτ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα παιδιά τους αναμένεται να χάσουν την ετήσια λειτουργία καθώς περνούν χρόνο μαζί κατά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ η πριγκίπισσα της Ουαλίας συνεχίζει τις χημειοθεραπείες.

Θα είναι η πρώτη του εμφάνιση από τότε που ξεκίνησε τη θεραπεία για τον καρκίνο πριν από σχεδόν δύο μήνες, σε αυτό που έχει περιγραφεί ως «ήπια βήματα» προς την επιστροφή σε ορισμένα από τα δημόσια καθήκοντά του το καλοκαίρι. Αλλά ο βασιλιάς δεν αναμένεται να παραστεί σε δεξίωση μετά την λειτουργία ή να παραθέσει ένα ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα, σε μια προσέγγιση που περιγράφεται ως «Easter Lite».

Πηγή του παλατιού χαρακτήρισε την προγραμματισμένη παρουσία του Βασιλιά «σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα καθίσουν χωριστά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Πάσχα

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι «πολύ πρόθυμος» να επιστρέψει στη δουλειά , αλλά πρόκειται να καθίσει χωριστά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα, αναφέρεται.

Ο 75χρονος μονάρχης πρόκειται να οδηγήσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ αυτό το Σαββατοκύριακο, σε κάτι που σηματοδοτεί μια δημόσια εμφάνιση – ορόσημο μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Είχε προηγουμένως ακυρώσει μια σειρά από βασιλικά καθήκοντα καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

Τόσο ο βασιλιάς όσο και η βασίλισσα θα καθίσουν χωριστά από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για την υγεία του.

Ο Βασιλιάς θα χαιρετήσει το κοινό την Κυριακή παρά τις τροποποιήσεις στην παρουσία του για την προστασία της υγείας του. Η Telegraph αναφέρει ότι ο 75χρονος θα μπει στο παρεκκλήσι μέσω της βεράντας της Γαλιλαίας και, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα μπορεί να κουνάει και να χαιρετάει τα πλήθη από απόσταση. Έχει επίσης οριστεί να καθίσει χωριστά από άλλους παρευρισκόμενους με τη συμβουλή των γιατρών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ