Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον καβγά που είχε με τον αδελφό του – Η μυστική φράση και η απελπισμένη έκκληση του βασιλιά Καρόλου

Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Ρεζέρβα» ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει μια έντονη λογομαχία μεταξύ του ίδιου και του μεγαλύτερου αδελφού του πρίγκιπα Ουίλιαμ που κατέληξε με τον βασιλιά Κάρολο να κάνει μία απελπισμένη έκκληση και στους δύο.
Από τότε που έπαψε να είναι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται σε διαμάχη με τους στενούς συγγνεής του.

Βασιλιάς Κάρολος: Η επίσκεψή του βασιλικού ζεύγους στη Γαλλία – Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες και το… πινγκ-πονγκ

Ο άλλοτε στενός δεσμός που μοιραζόταν με τον πατέρα, βασιλιά Κάρολο και τον μεγαλύτερο αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Ο πρίγκιπας Χάρι έχει δει τον αδερφό του και τον πατέρα του ελάχιστες φορές από τότε που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη Μέγκαν Μαρκλ και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι σχεδιάζεται συμφιλίωση του με την βασιλική οικογένεια.

Μία από αυτές τις έντονες συναντήσεις πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021, όταν ο Χάρι επέστρεψε στην Βρετανία για την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου. Η άφιξη του στην Βρετανία έγινε λίγες εβδομάδες μετά την εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν θα συναντήσει τον γιο του» – Το ταξίδι του Χάρι στην Βρετανία και το παρασκήνιο

Η συνέντευξη στην οποία κατηγόρησε για ρατσισμό την βασιλική οικογένεια αποτέλεσε ένα ακόμη σημείο ρήξης με την βασιλική οικογένεια και ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε μία δραματική έκκληση στους δύο γιους του. Σύμφωνα με όσα έγραψε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του ο πρίγκιπας Χάρι, ανέφερε ότι συναντήθηκε μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου με τον πατέρα και τον αδερφό του. Στη συνάντηση ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να μίλησε για τα αισθήματα του και το γεγονός ότι ένιωσε πώς η βασιλική οικογένεια τον είχε αποκηρύξει. Τότε ξεκίνησε ένας έντονος καυγάς με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με τον δούκα του Σάσσεξ, αυτός ο καυγάς οδήγησε τον βασιλιά Κάρολο να εκλιπαρεί τους δύο γιους του: «Σας παρακαλώ παιδιά, μην γεμίζετε θλίψη τα τελευταία μου χρόνια». Στο βιβλίο, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι ο αδερφός του χρησιμοποίησε μία φράση για την μητέρα τους πριγκίπισσα Νταϊάνα που είχε σκοπό να τον φρενάρει την ώρα του καυγά. Ήταν ο μυστικός κώδικας που είχαν από την εποχή που ήταν παιδιά και την χρησιμοποιούσαν μόνο σε στιγμές ανάγκης.

Βασιλιάς Κάρολος: Δεν ήταν ποτέ μεγάλος θαυμαστής του Άντριου

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τον ανάγκασε να τον κοιτάξει στα μάτια και του είπε ότι τον αγαπούσε και ήθελε να είναι ευτυχισμένος. Ο δούκας του Σάσεξ απάντησε ότι και εκείνος αγαπάει τον αδερφό του αλλά ότι «το πείσμα του είναι τρομερό».

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τον τράβηξε πίσω και του είπε: «Χάρολντ πρέπει να με ακούσεις, θέλω απλώς να είσαι ευτυχισμένος. Χάρολντ, ορκίζομαι, ορκίζομαι στη ζωή της μαμάς». Και ο Χάρι πρόσθεσε: «Με σταμάτησε ξαφνικά, όπως είχε σκοπό. Όχι επειδή το (σ.σ. την πριγκίπισσα Νταϊάνα) είχε χρησιμοποιήσει, αλλά επειδή δεν λειτούργησε. Απλώς δεν τον πίστευα».

Την ίδια στιγμή φίλος της οικογένειας ανέφερε ανώνυμα ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει ψηλά στις προτεραιότητες του το να φτιάξει την σχέση του με τον πρίγκιπα Χάρι. Πηγές ανέφεραν ότι τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η Καμίλα ήταν «έξαλλοι» και «εξαντλημένοι» από τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Χάρι στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του. Στο βιβλίο ο πρίγκιπας κατηγορούσε τον πατέρα του ότι δεν τον αγκάλιασε μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και η Καμίλα έδινε πληροφορίες στον Τύπο για εκείνον με στόχο να φτιάξει την δημόσια εικόνα της.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και να φτιάξει την σχέση του με τον γιο του φίλος του ανέφερε ότι δεν βιάζεται να το κάνει. «Το θέμα του Χάρι δεν χρειάζεται να λυθεί αμέσως, αλλά θα λυθεί τελικά. Ο Κάρολος αγαπά τον Χάρι, αλλά προτεραιότητά του είναι να εκπληρώσει το καθήκον του ως βασιλιάς και να μην απογοητεύσει τη μητέρα του. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταγματικές επιταγές πρέπει να έρχονται πρώτες».

Ωστόσο, ένα πρώην μέλος του προσωπικού του βασιλιά Καρόλου τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση μεταξύ πατέρα και γιου δεν είναι βιώσιμη. «Δεν είναι βιώσιμο για τον βασιλιά, που είναι το εθνικό σύμβολο της ενότητας, να έχει τόσο κακές σχέσεις με τον γιο του που δεν έχουν φωτογραφηθεί μαζί εδώ και χρόνια. Τελικά ο Κάρολος δεν έχει μόνο προσωπική αλλά και στρατηγική ανάγκη να επιλύσει το θέμα», ανέφεραν οι πηγές από το προσωπικό του βασιλιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ