Βαγγέλης Σειληνός: Ο θυελλώδης έρωτας με τη Μαρία Ιωαννίδου – Το μοιραίο χειρουργείο

Ο Βαγγέλης Σειληνός ήταν ένας από τους πιο γνωστούς χορευτές και χορογράφους, που έζησε τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Πολλοί τον αποκαλούσαν “Νουρέγιεφ της Ελλάδας”.

Γεννήθηκε στην Αίγινα το 1936, μεγάλωσε στο Μεταξουργείο, ενώ το όνομά του ήταν Βαγγέλης Βασιλάτος.  Λέγεται, σύμφωνα με τις φήμες εκείνης της εποχής, ότι τον εντόπισε στη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου ο σημαντικός χορογράφος της εποχής, Μανώλης Καστρινός, ο οποίος του πρότεινε να γραφεί στη σχολή του, κάτι που ο Σειληνός έκανε. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στα 19 του χρόνια στην ταινία “Η θεία από το Σικάγο”, όπου πρωταγωνιστούσαν η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Ορέστης Μακρής.

Η δεύτερη ταινία ήρθε πέντε χρόνια μετά. Ήταν το 1962 και η “Οργή”. Εμφανίστηκε σε ταινίες που σημείωσαν επιτυχία, όπως: Γοργόνες και Μάγκες, Μαριχουάνα stop!, Η Παριζιάνα, Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι και Ξυπόλητος Πρίγκηψ, συνδυάζοντας παράλληλα και τον χορό.

Παρτενέρ του ήταν συνήθως η Ελένη Προκοπίου ή η Μαρία Ιωαννίδου, με την οποία έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα που κατέληξε και στα σκαλιά της εκκλησίας. Πέθανε στις 2 Μαΐου του 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών κατά τη διάρκεια εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς.

Ο θυελλώδης έρωτας με τη Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου είχε μιλήσει σε συνέντευξή της για τη σχέση της με τον Βαγγέλη Σειληνό. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών. Όταν έγινε 17, ο Σειληνός της ζήτησε να παντρευτούν. Μάλιστα, της είπε πως αν δεν τον παντρευόταν, δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρτενέρ στον χορό.

“Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε. Ήμασταν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και μόνο κοινό μας στοιχείο ήταν ο χορός. Είχαμε έντονους καβγάδες, με έλεγε μαμόθρεφτο, έκλαιγα πολύ.

Είχα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Στα 17 και στα 18 δεν κάνεις παιδιά. Μετά αυτό μου στέρησε τη μητρότητα, δεν μπόρεσα να γίνω μητέρα. Δεν είχα κάποια προσοχή από τη μητέρα μου, δεν μπορούσα να της τα πω. Μου έλεγαν φίλες μου βάλε καυτό νερό στην κοιλιά σου και θα αποβάλεις. Όλα αυτά ήταν πολύ σκληρά, κόντεψε να κινδυνεύσει η ζωή μου” είχε πει στη συνέντευξή της η Μαρία Ιωαννίδου.

Το ζευγάρι χώρισε ξαφνικά όταν η Μαρία Ιωαννίδου ένα βράδυ πήρε τα πράγματά της και έφυγε από το σπίτι.

Ο Βαγγέλης Σειληνός παντρεύτηκε ξανά και με τη δεύτερη γυναίκα του απέκτησαν δύο παιδιά, ενώ είχαν δημιουργήσει και τη δική τους σχολή χορού στα Ιλίσια.

Το βιντεοληπτικό υλικό από το “Χρώμα στο ασπρόμαυρο”

Το άδοξο τέλος την ώρα της χειρουργικής επέμβασης

Ο χορευτής έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαΐου του 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ υποβαλλόταν σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Είχε πρόβλημα στην καρδιά και είχε υποβληθεί σε επέμβαση και στο παρελθόν, αλλά συνέχιζε να βρίσκεται στο θέατρο σχεδόν έως το τέλος της ζωής του, επιβαρύνοντας την κατάσταση της υγείας του.

Από τις τελευταίες του παραστάσεις, στις οποίες είχε αναλάβει τις χορογραφίες, ήταν ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, οι «Φοιτητές» του Ξενόπουλου και «το κλουβί με τις τρελές» με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ