Το θηλυκό πίσω από τον Bond

Η Lindy Hemming υπήρξε ο άνθρωπος “πίσω” από την άψογη γκαρνταρόμπα του James Bond, όταν το δέρμα του φορούσε ακόμα ο Pierce Brosnan. Σε αναμονή της νέα ταινίας -“Skyffall”- του πιο στιλάτου Commander που υπήρξε ποτέ, η ίδια αναφέρεται στην ιστορία και την στιλιστική κληρονομιά του διάσημου πράκτορα.  Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τις ταινίες του James Bond;

Οι δύο παραγωγοί Barbara Broccoli και Michael Wilson είχαν μόλις αρχίσει να σκέφτονται την παραγωγή μιας νέας σειράς ταινιών Bond με τον Pierce Brosnan, και έψαχναν για ένα νέο σχεδιαστή κοστουμιών. Ελπίζω ότι θα είχαν ακούσει ότι ήμουν καλή (γέλια) και υποθέτω ότι έψαχναν για κάποιον Βρετανό ούτως ή άλλως.

Τι ακριβώς ελπίζατε να πετύχετε με το “GoldenEye”, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη ταινία μετά την απογοητευτική περίοδο του Dalton;

Παρατήρησα τις διάφορες ταινίες Bond και η ιδέα μου ήταν ότι ήθελα να γυρίσω στο είδος – θα το έλεγα “γλυκιά πολυπλοκότητα” – του Sean Connery. Ακόμα κι αν ήταν πλέον η δεκαετία του 1990, ήθελα να φέρω κάτι από αυτό το στυλ του Connery στον Pierce Brosnan και να μην πάει σε ένα είδος… του δρόμου. Ήθελα να επιστρέψω στην κομψότητα.

Σε ό,τι αφορά το στυλ και την εμφάνιση, ποιος ήταν ο αγαπημένος σας Bond;

Πραγματικά, ο αγαπημένος μου ήταν ο Sean Connery… για την ραπτική. Αλλά μου αρέσει και η ραπτική του George Lazenby. Νομίζω ότι τον Lazenby τον φρόντιζε ένας ράπτης με το όνομα Dimi Major: ένας ξεχασμένος ράπτης, για έναν ξεχασμένο Bond.

Ο Bond είναι πρότυπο στυλ;

Όχι. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι. Αυτό που πρέπει να είναι, είναι επιθυμητός και προσιτός. Ο Bond είναι ένα ραφιναρισμένο παράδειγμα και στην εποχή του ’90, ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα καλού γούστου.

Ποια ήταν η επιρροή του Ian Fleming σε ό,τι αφορά την ραπτική στις ταινίες;

Πάρα πολλά από όσα χρησιμοποίησαν στη γκαρνταρόμπα του Connery προήλθαν από τον Ian Fleming και τον Terence Young, τον πρώτο σκηνοθέτη. Και οι δύο από τους οποίους ήταν πρώην στρατιωτικοί και τόσο κοντά στη στρατιωτική νοτροπία, ώστε να γνωρίζουν τι θα είχε ένας στρατιωτικός στη ντουλάπα του… και είμαι βέβαιη ότι η επιρροή τους ήταν τεράστια για τα ρούχα του Connery. Πιστεύω ότι η αρχική ιδέα του Fleming ήρθε από την προσωπική του εμπειρία της τάξης και των υπηρεσιών. To σάλι με γιακά σμόκιν ή οι μεταξωτές μανσέτες που βλέπετε τον Connery να φοράει, πέρασαν από τον Ian Fleming στον Connery και από τον ράφτη του Terence Young στον Connery. Το κοστούμι σαφάρι ήταν του Fleming.

Γιατί δεν συνεργαστήκατε και για το «Quantum of Solace» ή το «Skyfall»;

Είχα πάρει την απόφαση μετά το Casino Royale να δουλέψω με τον Christopher Nolan, επομένως αποχώρησα για να κάνω το Βatman Begins και τα πήγαμε τόσο καλά που μου ζήτησαν να συνεργαστούμε και στις δυο επόμενες ταινίες Batman, πρόταση που δεν μπορούσα να απορρίψω ακόμη και να το ήθελα.

ΠΗΓΗ: metrogreece.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ