Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο σημαντικές είναι οι παιδικές μας φωτογραφίες; Αφού, δεν είναι ένα απλό αναμνηστικό της παιδικής μας ηλικίας, αλλά μπορούν να μας “γυρίσουν”, με έναν μαγικό τρόπο, πίσω στα παιδικά μας χρόνια και να θυμηθούμε όμορφες στιγμές που ίσως να είχαν ξεθωριάσει ή και διαγραφεί εντελώς από την μνήμη μας.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Το κοριτσάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία αγκαλιά με τον μπαμπά της, είναι πλέον από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης. Στην φωτογραφία βλέπουμε την Φαίη Σκορδά.

Η Φαίη Σκορδά γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1980 στο Κιλκίς όπου και μεγάλωσε και έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό το Νότη. Το πραγματικό της όνομα είναι Σοφία και έχει σπουδάσει στην Ιταλία Φιλοσοφία του Θεάματος με εξειδίκευση το θέατρο, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη το 2002, ξεκινά την καριέρα της στην τηλεόραση, δουλεύοντας στη Δημοτική Τηλεόραση της πόλης το TV 100. Η Φαίη Σκορδά έγινε για πρώτη φορά κεντρική παρουσιάστρια τη σεζόν 2003-2004, παρουσιάζοντας μαζί με τον Διογένη Μαριόλα την ψυχαγωγική εκπομπή του TV 100 «La vie en rose».

Μιλώντας για την επιστροφή της στην Ελλάδα και την προσπάθειά της να βρει δουλειά, είχε αναφέρει: «Ήμουν πραγματικά με ένα ωραίο παρουσιαστικό, μόλις τελείωσα το Πανεπιστήμιο, είχα έρθει από την Ιταλία. Ήμουν 20 και κάτι. Πηγαίνω στην ΕΡΤ3 να κάνω ένα ραντεβού για να βρω δουλειά. Και πηγαίνω και μιλημένη. Το παραδέχομαι. Πήρε ένας άνθρωπος της οικογενείας μου για να μου κλείσει ένα ραντεβού με τον διευθυντή.

Θα τον πετύχω καμιά μέρα αυτόν τον άνθρωπο, θέλω να του κάνω μια κουβέντα. Και βλέπεις, έχεις ένα πτυχίο Φιλοσοφικής. Έχεις μια κοπέλα μπροστά σου η οποία φαίνεται, έχει μια εμφάνιση. Έχεις πτυχία γαλλικών, αγγλικών, ιταλικών. Και βλέπεις εξιδεικευμένες γνώσεις πάνω στο θέαμα και σου τη στέλνουν να κάνεις ένα ραντεβού και σου λέει ότι θέλει να έρχεται να βοηθάει χωρίς να πληρώνεται.

Ζήτησα να δουλέψω δυο χρόνια γιατί είχα την πολυτέλεια από το σπίτι μου να κάνω την πρακτική μου και να μην πληρώνομαι. Ήθελα μόνο να κάνω την πρακτική μου. Δε θα το ξεχάσω ποτέ, η απάντηση του ήταν “ναι αλλά δεν έχεις εμπειρία”»

Τον Οκτώβριο του 2004 ξεκινά να παρουσιάζει στο Μακεδονία TV την ψυχαγωγική εκπομπή «Καλημέρα». Το 2006 αρχίζει να συνεργάζεται με το ALTER παρουσιάζοντας την ψυχαγωγική εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλα». Το 2010 θα “μετακομίσει” στο Mega, όπου μαζί με τον τότε σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα θα αναλάβουν την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού, με τίτλο «Πρωινό mou».

Το 2013 το τότε ζευγάρι θα πάρει μεταγραφεί για τον Ant1. Στον Ant1 για τρεις σεζόν θα παρουσιάζουν μαζί την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Το Πρωινό», ενώ από το 2016 έως και το 2021 θα αναλάβει την παρουσίαση της εκπομπής μόνη της. Τη σεζόν 2021-2022 η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας θα παρουσιάσουν μαζί την εκπομπή.

Το καλοκαίρι του 2022 έγινε γνωστό πως η Φαίη Σκορδά ξεκίνησε την συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ. Τη σεζόν 2022-2023 παρουσιάζει την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού, με τίτλο «Πρωινό μας», ενώ φέτος παρουσιάζει την εκπομπή «Fay’s Time».

Επίσης, είχε αναλάβει να παρουσιάσει τα live cross battles του «The Voice of Greece» τον Φεβρουάριο του 2023. Σε δηλώσεις της στην κάμερα της Ελένης Τσολάκη, είχε μιλήσει και για το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια βραδινή εκπομπή. Τότε, είχε πει:  «Προφανώς οι κουβέντες για την βραδινή εκπομπή ξεκίνησαν με το “The Voice”, που ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα και είδα κάτι αντίστοιχο και η αλήθεια είναι πως παρ’ ότι ήμουν στην αρχή αρνητική το ευχαριστήθηκα, μου άφησε μία πολύ ωραία γεύση. Και τα προηγούμενα χρόνια που είχα κάποιες προτάσεις, ποτέ δεν το έκανε γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να γίνεται συνδυαστικά με το πρωινό. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό και όχι δεν θα το έκανα συνδυαστικά. Θα έκανα ή το ένα ή το άλλο. Κάποια στιγμή φαντάζομαι θα περάσω και στην βραδινή ζώνη. Ν’ είμαστε καλά, όχι ακόμα».

Η Φαίη Σκορδά υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάγκα από το 2010 έως και το 2016. Κατά την διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν δυο γιους, τον Γιάννη και τον Δημήτρη. Το Νοέμβριο του 2016 ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους.

«Για μένα η πρώτη και η μόνη σκέψη είναι το καλό των παιδιών. Όταν καταφέρεις αυτό, είναι μονόδρομος. Ο σωστός μονόδρομος! Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών καθόλου», εξήγησε η Φαίη Σκορδά σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Τζένης Θεωνά.

Ακόμα, πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη ότι: «Στη ζωή, σαφώς πρέπει να κλείνουμε μια πόρτα και να ανοίγουμε μια άλλη, δεν το κάνω με ευκολία. Σαφώς και θα το ξανακάνω, δεν το κάνω με ευκολία όμως. Αυτό ισχύει και στα προσωπικά μου, θα το παλέψω μέχρι τέλους, πιο τέλος δεν έχει. Δεν παίρνω πάντα σωστές αποφάσεις, αλλά για να εμπιστευτώ μια κατάσταση, μια συνθήκη και έναν άνθρωπο, θα περάσει αρκετός καιρός».

«Κάποιες φορές μου βγαίνει και λέω «Θα πάρω τον μπαμπά σας τηλέφωνο», αλλά δεν είναι σωστό γιατί οι γονείς είμαστε το ίδιο και δεν πρέπει να υπάρχει, για εμένα, ο αυστηρός ή ο μη αυστηρός. Δεν είμαστε αυστηροί γονείς», εξήγησε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Φαίη Σκορδά ΣΚΑΪ

Την φωτογραφία την είχε ανεβάσει η ίδια η Φαίη Σκορδά στις 20 Ιουνίου του 2021. Στη λεζάντα της φωτογραφίας είχε γράψει: «Χρόνια πολλά μπαμπάκα μου!!! Σ αγαπώ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fay Skorda (@fayskorda)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ