Θάνος Μπίρκος: Ο Τόλης του Σασμού μιλά στο enikos.gr για την πιο συγκινητική χριστουγεννιάτικη στιγμή του

Έχει μπει στην τηλεοπτική ζωή μας τα τελευταία δυο χρόνια μέσα από την τηλεοπτική σειρά “Σασμός” αλλά είναι ο φίλος που νιώθουμε ότι  έχουμε από πάντα. Ευαίσθητος, γλυκός, τρυφερός θυμάται τη στιγμή που συγκινήθηκε περισσότερο στη ζωή του κάποια Χριστούγεννα σαν αυτά που περνάμε.

Νάντια Ρηγάτου

Ο Θάνος Μπίρκος  ως παιδί ήταν από εκείνα που περίμεναν με χαρά τις 15 μέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών να απολαύσουν το παιχνίδι και τις λιχουδιές.

Του ζητώ να γυρίσει το χρόνο πίσω και να σταματήσει σε μια Χριστουγεννιάτικη στιγμή που παραμένει ζωντανή ακόμα και σήμερα μέσα στη μνήμη του.

«Ήμουν φοιτητής στη Δραματική σχολή. Εγώ έχω τελειώσει τη σχολή της αγίας Βαρβάρας που ανήκει στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ζήτησαν από εμένα και κάποιους άλλους συμφοιτητές μου να φορέσουμε μια στολή Άγιου Βασίλη και να πάμε να μοιράσουμε δώρα σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Αυτό που είχα να κάνω ήταν να ντυθώ Άγιος Βασίλης, να λέω «χρόνια πολλά» στα παιδιά και αφού τα ρωτάω τι δώρο θα ήθελαν να τους φέρω, να τους μοιράζω τα δώρα  που τους είχαν πάρει ήδη οι γονείς τους και τα είχα στο σάκο μου.

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Όλα τα παιδάκια ερχόντουσαν με πολύ χαρά σε μένα, μου έλεγαν το δώρο που  είχαν ζητήσει να τους φέρω και όταν τους το έδινα έλαμπαν ολόκληρα από ευτυχία.

Θυμάμαι όμως ένα παιδάκι που καθόταν λυπημένο και ήταν διστακτικό να με πλησιάσει. Όταν ήρθε η σειρά του με έκανε μια μεγάλη αγκαλιά με όλη του τη δύναμη.  Το ρωτάω τι θα ήθελε να του φέρω για τα Χριστούγεννα και μου απαντάει «θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου πιο πολλές ώρες στο σπίτι για να παίζουμε γιατί είναι συνέχεια στη δουλειά τους και μου λείπουν.»

Θυμάμαι τον εαυτό μου να συγκινείται και να προσπαθώ να μην το δείξω στο παιδάκι. Κοίταξα τις δασκάλες, με δυσκολία κρατιόμουν να μην κλάψω και του έδωσα το δώρο που είχα στο σάκο μου για εκείνο. Ακόμα κι όταν πήρε το δώρο, με έβαλε να υποσχεθώ ότι σαν άγιος Βασίλης που ήμουν, θα πάω να βρω τους γονείς του και να τους πω την επιθυμία του.

Αυτή τη στιγμή την κράτησα και τη θυμάμαι κάθε Χριστούγεννα.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ