Τελετουργικό ομορφιάς: Η ιδανική beauty routine ξεκινάει από το ντους

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τη διαδικασία φροντίδα του εαυτού σας, θα δείτε πως η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας ξεκινά πολύ πριν εφαρμόσετε την ενυδατική προσώπου. Για την ακρίβεια, η περιποίηση ξεκινά μόλις αγγίξετε το ζεστό νερό του ντους. Τα οφέλη του ζεστού νερού, τόσο στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο στον καθαρισμό. Η θερμότητα του νερού έχει τη δυνατότητα να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από τη θερμότητα του περιβάλλοντος, βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να διατηρήσει την ελαστικότητά της, αλλά και τη λάμψη της. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα μας θυμηθείτε!

Ρυθμίστε τη σωστή θερμοκρασία

Το ντους με πολύ ζεστό νερό είναι για τους περισσότερους εξαιρετικά χαλαρωτικό, όμως μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα πολύ γρήγορα και να την απογυμνώσει από τα φυσικά έλαια. Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για την περιποίηση προσώπου και σώματος. Αν ωστόσο, είστε απ’ αυτές που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς ζεστό ντους, περιορίστε το τουλάχιστον σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Εφαρμόστε μία μάσκα όσο κάνετε ντους

Η υγρασία και ο ατμός που δημιουργούνται στο ντους επιτρέπουν στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τα ενεργά συστατικά μίας μάσκας προσώπου. Επιτρέψτε λοιπόν στη μάσκα να δράσει όσο απολαμβάνετε το ντους και αφαιρέστε λίγο πριν βγείτε από το μπάνιο. Εκτός από το multitasking που σας γλιτώνει χρόνο, η μάσκα θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Προσέξτε την απολέπιση

Η απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα είναι καλύτερα να γίνεται σε βρεγμένη απ’ ότι σε στεγνή επιδερμίδα ειδικά αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς το νερό δρα σαν λιπαντικό. Είναι σαν να κάνετε διπλό καθαρισμό στο σώμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες ενυδατικού λαδιού, για ακόμη καλύτερη ενυδάτωση και δοκιμάστε με τη λούφα σώματος κυκλικές κινήσεις, όπως θα κάνατε και στο dry brushing. Έτσι οι ρύποι και νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν ευκολότερα.

Extra tip: Αν αντέχετε το κρύο νερό για μερικά λεπτά, τολμήστε το. Το κρύο νερό τονώνει κι αναζωογονεί, ενώ το ζεστό προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων επιτρέποντας στο οξυγόνο να έρθει στην επιφάνεια του δέρματος κάνοντας το πιο λαμπερό.

Αφήστε τους υδρατμούς να δουλέψουν υπέρ σας

Οι υδρατμοί που παράγονται στο ντους ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και βοηθούν τη μάσκα μαλλιών ή το conditioner να διεισδύει βαθύτερα στον άξονα της, ενισχύοντας την ενυδάτωση σε σγουρά και με πιο χοντρή τρίχα μαλλιά. Δεν χρειάζεται το καυτό νερό να ακουμπήσει τα μαλλιά σας. Απλά ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο πιο ζεστό για μερικά λεπτά μέχρι να παραχθεί ατμός, εφαρμόστε το όποιο προϊόν και έπειτα ξεβγάλετε με χλιαρό ή ακόμα και κρύο νερό.ΠΗΓΗ: INSTYLE.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ