Σπάνια φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη στο ατελιέ του Christian Dior το 1961

Μια σπάνια φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη από το 1961, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λουπάσης.

Με αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Instagram, o Άρης Λουπάσης μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, καθώς δημοσιεύει σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων Ελλήνων και Ελληνίδων σταρ.

Μελίνα Μερκούρη: Η ανάρτηση του Άρη Λουπάση

«Η Μελίνα Μερκούρη στο ατελιέ του Christian Dior στο Παρίσι το ’61 μαζί με τον σχεδιαστή μόδας Marc Bohan, στις πρόβες των ρούχων για την προώθηση της ταινίας “Φαίδρα” σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο Marc Bohan από το 1960 και για τα επόμενα τριάντα χρόνια θα διατελέσει καλλιτεχνικός δ/ντης του θρυλικού οίκου αντικαθιστώντας τον Yves Saint Laurent που αποχωρεί λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Οι δημιουργίες του εμπνευσμένες από την δεκαετία του ’20 με απόλυτη φινέτσα θα αφήσουν εποχή και θα βρεθούν σε περίοπτη θέση σε πολλά μουσεία μόδας στον κόσμο. Η βραβευμένη ταινία “Φαίδρα” προβάλλεται το ’62 με επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική με την Μελίνα να μαγεύει τον κιν/φικό φακό με την σαγηνευτική ομορφιά και το φλογερό ταμπεραμέντο της.

Συμπρωταγωνιστούν οι σπουδαίοι Άντονι Πέρκινς, Ραλφ Βαλόνε, Τασσώ Καββαδία, Ανδρέας Φιλιππίδης και Ζώρζ Σαρρή. Τα γυρίσματα γίνονται μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Ελλάδας με τις μαγικές ομορφιές της Ύδρας να κυριαρχούν στα πλάνα και τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών να συνοδεύει η υπέροχη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Νίκου Γκάτσου. Ο σκηνοθέτης Ζυλ Ντασέν μεταφέρει με απόλυτη μαεστρία στον κιν/φο το σενάριο της συγγραφέως Μαργαρίτας Λυμπεράκη με τίτλο “Φαίδρα” βασισμένο στην αρχαία τραγωδία “Ιππόλυτος” του Ευριπίδη τοποθετημένο στην σύγχρονη εποχή. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Φαίδρα κόρη του βασιλιά Μίνωα, ερωτεύεται παράφορα τον Ιππόλυτο ο οποίος είναι γιος του δεύτερου συζύγου της βασιλιά Θησέα από προηγούμενο γάμο του.

Όταν εκείνος την απορρίπτει τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού και μετά τον θάνατο του πέφτοντας από το άρμα του, εκείνη αυτοκτονεί δι’ απαγχονισμού για να γλιτώσει από τις τύψεις. Στο σύγχρονο ερωτικό τρίγωνο της ταινίας η Μελίνα υποδύεται την δεύτερη σύζυγο ενός εφοπλιστή που ερωτεύεται παράφορα τον γιο του με μια τραγική κατάληξη για όλους. Η μεγάλη Ελληνίδα Ντίβα καταφέρνει για άλλη μια φορά να αφήσει το ξεχωριστό αποτύπωμα της στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα και να κάνει γνωστή την Ελλάδα και τον πολιτισμό της στα πέρατα του κόσμου». γράφει ο Άρης Λουπάσης στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε τη σπάνια φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη στο ατελιέ του Christian Dior

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ