Σμαρούλα Γιούλη: Ο μεγάλος έρωτας με τον Βαγγέλη Λειβαδά και το τραγικό τέλος

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 7 Μαρτίου 2022 από την ημέρα που η Σμαρούλα Γιούλη, το “παιδί – θαύμα” του ελληνικού κινηματογράφου, πέρασε στην αιωνιότητα.

Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (το 1930 ή το 1934). Από μικρή έδειξε την αγάπη της στην υποκριτική. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο ως “παιδί – θαύμα” δίπλα στον Αιμίλιο Βεάκη με την ταινία “Η φωνή της καρδιάς”. Το 1950 πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία “Έλα στο θείο”. Έπαιξε σε περίπου 25 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στην επιθεώρηση “Άνθρωποι άνθρωποι”. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη και αργότερα με σχεδόν όλους τους θεατρικούς σκηνοθέτες. Παράλληλα, ηχογράφησε τραγούδια του Μουζάκη σε δίσκους που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Το βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από το κανάλι στο YouTube “Χρώμα στο ασπρόμαυρο”:

Μετά τον γάμο της με τον Βαγγέλη Λειβαδά, η Σμαρούλα Γιούλη συγκρότησε τον δικό της θίασο κι άρχισε τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τον Μίμη Φωτόπουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο ανεβάζοντας κυρίως ελληνικές κωμωδίες, οι οποίες αργότερα μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Τη δεκαετία του ’80 η Σμαρούλα Γιούλη ξεδιπλώνει το ταλέντο της στη σκηνή του δικού της θεάτρου με τις μουσικές παραστάσεις: “Σικάγο”, “Hello Dolly”, ” Sweet charity”, ” Μάγκες και κούκλες” και ” Η γυναίκα της χρονιάς”.

Το 1957 γνώρισε τον έφεδρο αξιωματικό και μετέπειτα θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Την επόμενη χρονιά παντρεύτηκαν με κουμπάρους τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2011, έπειτα από πυρκαγιά στο σπίτι τους, ο Βαγγέλης Λειβαδάς βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ η Σμαρούλα Γιούλη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ.

Μετά την απώλεια του Βαγγέλη Λειβαδά πέρασε τις τελευταίες ημέρες της σε γηροκομείο χτυπημένη από άνοια, κοιτώντας προς την πόρτα του δωματίου της, σαν να περίμενε να μπει ο άνδρας της ζωής της.

Η Σμαρούλα Γιούλη έφυγε από τη ζωή τρεις μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Άφησε την τελευταία της πνοή στις 7 Μαρτίου 2012.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ