Σε αφαίρεση ωοθηκών προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Ζολί ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβλήθηκε σε προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπιγγών για να μην προσβληθεί από καρκίνο.

Η ηθοποιός έκανε την ανακοίνωση μέσω ανοικτής επιστολής στην εφημερίδα “New York Times”, δύο χρόνια αφού υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή για τους ίδιους λόγους, εξαιτίας της παρουσίας ελαττωματικού γονιδίου.

Η Αντζελίνα Ζολί εξηγεί ότι είχε προετοιμασθεί προ πολλού για την επέμβαση, η οποία την έφερε στη φάση της εμμηνόπαυσης στα 39 της χρόνια.

Μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή της ηθοποιού, οι γιατροί είχαν παρατηρήσει αύξηση των ασθενών που επέλεγαν αυτήν τη μέθοδο, ακόμη και αν δεν είχαν συγκεκριμένους λόγους.

Στο άρθρο της στους New York Times η Τζολί τονίζει: «Η επέμβαση αυτή είναι λιγότερο πολύπλοκη από την μαστεκτομή, αλλά οι επιπτώσεις είναι είναι πιο σοβαρές. Οδηγούν τη γυναίκα σε αναγκαστική εμμηνόπαυση». Η ηθοποιός θα προχωρήσει μετά την επέμβαση σε ορμονοθεραπεία.

«Δεν είναι δυνατόν να αποφύγω όλους τους κινδύνους, καθώς παραμένω επιρρεπής στον καρκίνο. Θα εξετάσω όλους τους φυσικούς τρόπους για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Νιώθω γυναίκα και στηρίζω τις επιλογές που κάνω για τον εαυτό μου και την οικογένειά του. Ξέρω ότι τα παιδιά μου δεν θα πουν πότε ότι “η μαμά πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών”» γράφει η Τζολί.

 

 

Δείτε επίσης:

Όταν η 16χρονη Τζολί πόζαρε ως μοντέλο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ