Σάρα Φέργκιουσον: «Η δεύτερη διάγνωση με καρκίνο ήταν σοκ» – Η ανάρτηση της Δούκισσας του Γιορκ

Η Σάρα Φέργκιουσον προέτρεψε τους θαυμαστές να «είναι επιμελείς» και να ελέγχουν τις κρεατοελιές μετά τη διάγνωση της με καρκίνο του δέρματος.

Η Δούκισσα του Γιορκ  επαίνεσε τον δερματολόγο της που εντόπισε το κακοήθες μελάνωμα –μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος– λίγους μήνες αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του μαστού.

Παραδέχτηκε ότι η δεύτερη διάγνωση ήταν ένα «σοκ», αλλά αποκάλυψε ότι τώρα ήταν σε «καλή διάθεση» και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης.

Στην ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram που δημοσιεύτηκε σήμερα, η 64χρονη αποκάλυψε ότι πλέον αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της, αφού έλαβε τη διάγνωση έπειτα από αφαίρεση αρκετών σπίλων κατά τη διάρκεια επανορθωτικής επέμβασης μετά τη μαστεκτομή της τον Ιούνιο.

Το ένα αναγνωρίστηκε ως καρκινικό και τώρα υποβάλλεται σε περαιτέρω ιατρικούς ελέγχους για να βεβαιωθεί ότι ο καρκίνος έχει εντοπιστεί στα αρχικά στάδια.

Όσα γράφει η Σάρα Φέργκιουσον στην ανάρτησή της

«Έχω αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό μου καθώς διαγνώστηκα με κακοήθη μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, τη δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο αφότου διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. Χάρη στη μεγάλη επαγρύπνηση του δερματολόγου μου το μελάνωμα εντοπίστηκε άμεσα. Φυσικά μια άλλη διάγνωση καρκίνου ήταν ένα σοκ, αλλά είμαι σε καλή διάθεση και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης.

Πιστεύω ότι η εμπειρία μου υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος και της υφής και η εμφάνιση νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος και παροτρύνω όποιον το διαβάζει να είναι επιμελής.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων στις ιατρικές ομάδες που με στήριξαν και στις δύο αυτές εμπειρίες με τον καρκίνο και στην MAYRLIFE Clinic που με φρόντισαν ευγενικά τις προηγούμενες εβδομάδες, δίνοντάς μου χρόνο για ανάρρωση. Τώρα ξεκουράζομαι με την οικογένεια στο σπίτι, νιώθω ευλογημένη που έχω την αγάπη και την υποστήριξή τους».

Ένας εκπρόσωπος της δούκισσας χθες το βράδυ είπε ότι η διάγνωσή της ήταν «ανησυχητική» τόσο σύντομα αφότου υποβλήθηκε σε οκτάωρη μαστεκτομή για καρκίνο του μαστού, αλλά είπε ότι «παραμένει σε καλή διάθεση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ