Σαν σήμερα 26 Ιουλίου στην ιστορία της μουσικής

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα, που έλαβαν χώρα σαν σήμερα 26/7, στην ιστορία της μουσικής
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
1958 – O Perez Prado, που συχνά αποκαλείται ως ο “Βασιλιάς των Mambo”, ανέβηκε μαζί με την ορχήστρα του στην κορυφή του περιοδικού Cashbox με το τραγούδι “Patricia”.

1968 – Η κυκλοφορία του άλμπουμ των Rolling Stones “Beggar’s Banquet”, καθυστερεί λόγω της αντίρρησης της δισκογραφικής τους για το σχέδιο του εξωφύλλου, το οποίο περιείχε έναν τοίχο μπάνιου καλυμμένο με γκράφιτι. Ήταν το πρώτο άλμπουμ στο οποίο ο Mick Jagger έπαιξε κιθάρα.
1969 – Ο Elvis Presley εγκαινίασε το Showroom του International Hotel στο Las Vegas για μια σειρά εμφανίσεων τεσσάρων εβδομάδων, που του απέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια. Οι συναυλίες χαρακτηρίστηκαν ως θρίαμβος.
1974 – Ο John Denver κερδίζει έναν χρυσό δίσκο για τη μεγαλύτερή του επιτυχία, το “Annie’s Song”, που ήταν αφιερωμένο στην τότε σύζυγό του, Annie Martell. Ο Denver θα έλεγε αργότερα ότι έγραψε το τραγούδι μέσα σε 10′ λεπτά ενώ βρισκόταν σε λιφτ του σκι. Δυστυχώς, αυτός και η Annie θα χώριζαν το 1982.

1975 – Ο Van McCoy σκαρφαλώνει στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 με το “The Hustle”, ένα τραγούδι που αποκάλυψε ότι έγραψε σε λιγότερο από μία ώρα.

  • 1976 – Ο Ted Nugent αποσπά έναν χρυσό δίσκο για το έκτο, ομώνυμο άλμπουμ του. Περιλαμβάνει τα κομμάτια “Hey Baby” και “Dog Eat Dog”.
  • 1977 – Τραγωδία έπληξε τον τραγουδιστή των Led Zeppelin, Robert Plant, όταν ο πεντάχρονος γιος του, Karac, πέθανε ξαφνικά από αναπνευστική πάθηση.
  • 1987 – Billy Joel δίνει μια συναυλία στο Leningrad.
  • 1992 – Η Mary Wells, γνωστή για τις επιτυχίες της “My Guy” και “You Beat Me To The Punch”, πέθανε από καρκίνο στον λάρυγγα σε ηλικία 49 ετών. Όταν διαγνώστηκε το 1990, δεν είχε ιατρική ασφάλεια και έφαγε έξωση από το λιτό σπίτι της στο Λος Άντζελες επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο. Η Μαρία κηδεύτηκε στο Forest Lawn Memorial Park του Glendale της California.
  • 2006 – Η κιθάρα στην οποία ο Paul McCartney έμαθε τις πρώτες του συγχορδίες πωλήθηκε για 330.000 λίρες σε δημοπρασία στα Abbey Road Studios του Λονδίνου.
(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ