Ράσελ Μπραντ: Κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις από 4 γυναίκες – «Ήταν πάντα συναινετικές»

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο κωμικός και ηθοποιός Ράσελ Μπραντ κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και συναισθηματική κακοποίηση κατά τη διάρκεια μιας επταετούς περιόδου στο απόγειο της φήμης του. Σύμφωνα με το BBC οι ισχυρισμοί έγιναν σε κοινή έρευνα των Sunday Times, των Times και του Dispatches του Channel 4.

Τέσσερις γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ του 2006 και του 2013. Ο Μπραντ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και είπε ότι οι σχέσεις του ήταν «πάντα συναινετικές». Κατά τη διάρκεια των ετών που λαμβάνουν χώρα οι ισχυρισμοί, ο Μπραντ ήταν παρουσιαστής του BBC Radio 2, του Channel 4 και ηθοποιός σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Άλλοι ισχυρισμοί που έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας περιλαμβάνουν καταγγελίες για ελεγκτική, καταχρηστική και παραβιαστική συμπεριφορά του σταρ του Χόλιγουντ. Πέντε γυναίκες έχουν κάνει διατυπώσει κατηγορίες εναντίον του Μπραντ στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσε η επικεφαλής ειδήσεων και επικαιρότητας του Channel 4, Λουίζα Κόμπτον. Τέσσερις από τις γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση.

Την Παρασκευή, ο Ράσελ Μπραντ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αρνήθηκε «σοβαρές ποινικές κατηγορίες» που είπε ότι επρόκειτο να διατυπωθούν εναντίον του. Ο ηθοποιός και κωμικός ανέφερε ότι είχε λάβει επιστολές από τηλεοπτική εταιρεία και εφημερίδα, που περιείχαν «μια λιτανεία» «επιθετικών επιθέσεων».

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο YouTube και στο X (Twitter), ο Μπραντ είπε: «Μέσα σε αυτή τη λιτανεία εκπληκτικών, μάλλον μπαρόκ επιθέσεων υπάρχουν μερικοί πολύ σοβαροί ισχυρισμοί που διαψεύδω απολύτως».

«Αυτοί οι ισχυρισμοί αφορούν την εποχή που έκανα εμπορικές δουλειές, όταν ήμουν στις εφημερίδες όλη την ώρα, όταν ήμουν στον κινηματογράφο, και όπως έχω γράψει εκτενώς στα βιβλία μου, ήμουν πολύ, πολύ άτακτος. Τώρα, εκείνη την περίοδο της ασωτίας οι σχέσεις που είχα ήταν απολύτως, πάντα συναινετικές».

Ο ηθοποιός είπε ότι πιστεύει ότι είναι αντικείμενο «συντονισμένης επίθεσης» και επρόκειτο να εξετάσει το θέμα επειδή είναι «πολύ, πολύ σοβαρό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ