Πυξ Λαξ: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον Μάνο Ξυδούς στο «Σπίτι με το Mega»: «Στάθηκε σαν πατέρας» -ΒΙΝΤΕΟ

Οι Πυξ Λαξ ήταν το… κεντρικό πρόσωπο το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή του Mega «Σπίτι με το Mega» και για ακόμη μία φορά μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους.

Τα μέλη του εμβληματικού συγκροτήματος, που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική μουσική σκηνή, μοιράστηκαν ιστορίες από την πορεία τους που σημάδεψε το ελληνικό πεντάγραμμο.

«Ο Μάνος μας έλεγε “αντέχετε πέντε χρόνια πείνας;”. Αντέχαμε την πείνα εκ Μενιδίου ορμώμενοι ήμασταν με το μαχαίρι στο στόμα, δουλεύαμε σε διάφορες δουλειές. Η πείνα μας ήταν η μουσική, ευτυχία ήταν το να μπορέσουμε να πιάσουμε το πρώτο βινύλιο στα χέρια μας» ανέφερε αρχικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

«Πήγαμε το πρώτο μας τραγούδι το “Πεθαίνω ξανά” σε 10 εταιρείες. Ένα τραγούδι εντελώς ακατάλληλο για να το βγάλεις. Περιέργως ενώ δεν είχαμε κανέναν γνωστό ξαφνικά έδειξαν όλοι ενδιαφέρον. Λόγω του Ξυδούς διαλέξαμε την EMI».

«Ήμουν χαμένος δεν είχα τίποτα να χάσω. Είχαμε το θράσος και πηγαίναμε παντού με το σκεπτικό ότι δύσκολα θα πουν “ναι” . Πηγαίναμε για τη “χυλόπιτα”» σημείωσε ο Μπάμπης Στόκας.

Ο Μάνος Ξυδούς στάθηκε και στους δύο σαν πατέρας. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Φίλιππου Πλιάτσικα: «Δεν είμασταν απλώς μέλη της ίδιας μπάντας. Στάθηκε σαν δεύτερος πατέρας μου γιατί ο πατέρας μου έφυγε νωρίς και στον Μπάμπη το ίδιο. Ο Μάνος μας αγάπησε όπως αγαπούσε όλα τα νέα παιδιά. Ήταν από τους λίγους ανθρώπους που υπερασπιζόταν ανιδιοτελώς αυτό που γούσταρε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ