“Πριγκιπική ενόχληση” για τους παπαράτσι

Την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών παρακολούθησης και παρενόχλησης των παιδιών τους, από τους παπαράτσι, κατήγγειλαν με επιστολή τους στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

«Ο πρίγκιπας Γεώργιος είναι αυτή τη στιγμή ο πρωταρχικός στόχος» των παπαράτσι, έγραψε χαρακτηριστικά σε αυτήν την επιστολή ο Τζέισον Κνάουφ, υπεύθυνος επικοινωνίας του ζευγαριού.

«Τα περιστατικά ολοένα και αυξάνονται και οι τακτικές που υιοθετούνται είναι ολοένα και πιο ανησυχητικές. Μια γραμμή έχει παραβιαστεί και κάθε νέα κλιμάκωση θα συνιστούσε ένα πραγματικό κίνδυνο σε επίπεδο ασφαλείας» επισημαίνεται.

Στην επιστολή περιγράφονται με λεπτομέρειες πολλές από αυτές τις μεθόδους που υιοθετούνται, ανάμεσά τους η καταδίωξη των οχημάτων που εξέρχονται από τις οικίες της βασιλικής οικογένειας, η παρακολούθηση κάθε εξόδου του Γεωργίου και της παραμάνας του ή ακόμα και η χρήση άλλων παιδιών με στόχο να τραβήξουν το ενδιαφέρον του μικρού πρίγκιπα στις παιδικές χαρές που παίζει.

Κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού την περασμένη εβδομάδα, αστυνομικός ανακάλυψε έναν φωτογράφο που είχε κρυφτεί στο πορτ παγκάζ ενός αυτοκινήτου, κάτω από ένα σεντόνι και έχοντας μαζί του προμήθειες φαγητού, με την ελπίδα να καταφέρει να καταγράψει με τον φακό του τον μικρό Γεώργιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουίλιαμ και η Κέιτ προειδοποιούν τα μέσα μαζική ενημέρωσης εναντίον της δημοσίευσης φωτογραφιών που έχουν ληφθεί χωρίς την άδειά τους.

«Κάθε παιδί, όποιος και αν είναι ο δημόσιος ρόλος του στο μέλλον, αξίζει μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία, όπου η προσωπική του ζωή και η ασφάλειά του θα προστατεύονται» υπογραμμίζεται στην επιστολή. Διευκρινίζεται επίσης ότι το πριγκιπικό ζεύγος δεν θέλει τα παιδιά του να περάσουν την ζωή τους πίσω από τα κάγκελα ενός παλατιού, αλλά να μπορούν να παίξουν μαζί με τα άλλα παιδιά σε δημόσιους χώρους.

«Οι φωτογράφοι είχαν πολυάριθμες ευκαιρίες πρόσφατα να βγάλουν φωτογραφίες της οικογένειας και θα υπάρξουν συχνά ανάλογες ευκαιρίες στο μέλλον όσο τα παιδιά μεγαλώνουν» δίνεται η υπόσχεση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, o πρίγκιπας Γεώργιος έχει κάνει πέντε δημόσιες εμφανίσεις μετά τη γέννησή του πριν από δύο χρόνια, οι δύο τελευταίες όταν γεννήθηκε η αδελφή του Σάρλοτ τον Μάιο και όταν βαπτίστηκε τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Το τρυφερό φιλί του μικρού πρίγκιπα στην αδερφή του – ΦΩΤΟ

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ- Οι πρώτες μέρες με το μωρό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ