Πρίγκιπας Χάρι: Πώς πλήγωσε τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο με την “εξωγήινη” συμπεριφορά του

Ο πρίγκιπας Φίλιππος απομακρύνθηκε από τον εγγονό του πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ μετά το τεράστιο σοκ του Megxit και την “εξωγήινη” συμπεριφορά του, σύμφωνα με ειδικό επί των θεμάτων των Ανακτόρων.

Σύμφωνα με την Ίνγκριντ Σιούαρντ, ο 99χρονος Δούκας του Εδιμβούργου που εγκατέλειψε την καριέρα του στο πολεμικό ναυτικό για να στηρίξει την 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ όταν ενθρονίστηκε το 1952, ήταν βαθύτατα απογοητευμένος και πολύ ταραγμένος από το Megxit. Μιλώντας στο Vanity Fair η Ίνγκριντ Σιούαρντ τόνισε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος αρχικά συμπαθούσε τη Μέγκαν αλλά τώρα τη συγκρίνει με τη Γουάλις Σίμπσον, σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου, Δούκα του Ουίνσορ, η οποία είχε προκαλέσει σκάνδαλο στα Ανάκτορα. Η Σίμπσον ήταν Αμερικανίδα και διαζευγμένη δύο φορές. Ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από τον θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου 1936, προκειμένου να παντρευτεί τη Γουάλις. Μετά την παραίτησή του έφυγαν από τη χώρα και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι και στις 3 Ιουνίου 1937 παντρεύτηκαν. Έχουν ταφεί στο Φρόγκμορ.

Η ειδική επί των Ανακτόρων είπε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος αισθάνεται ανίκανος να αντιληφθεί γιατί ο Χάρι ήθελε να εγκαταλείψει τη Φίρμα: “Η συμπεριφορά του εγγονού του τού φαίνεται εντελώς εξωγήινη, οπότε σχέση τους έχει πληγεί” και πρόσθεσε ότι η στενή σχέση του παππού με τον εγγονό δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη μετά την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο. “Ο Δούκας δεν μπορεί να καταλάβει ούτε να εξηγήσει την απόφαση του Χάρι να παραιτηθεί από τη βασιλική οικογένεια και επίσης ήταν βαθύτατα αναστατωμένος από την απόφαση του ζευγαριού”.

Παράλληλα, είπε ότι ο Δούκας απογοητεύτηκε από τον τρόπο που ο Χάρι επέλεξε να ανακοινώσει τα νέα. Κι ενώ η βασίλισσα είναι η κεφαλή του κράτους, ο Φίλιππος είναι η κεφαλή της οικογένειας με την ίνγκριντ να επισημαίνει ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος πληγώθηκε από το γεγονός ότι η συμβουλή του για τη βασιλική ζωή δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ