Πέθανε ο τραγουδιστής Σάκης Παπανικολάου

Ο Σάκης Παπανικολάου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1933. Υπήρξε τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός αλλά και ηθοποιός.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου   
Είχε μια μακρόχρονη πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο, που κράτησε τέσσερις δεκαετίες.. Είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου το 1969 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με το τραγούδι του «Θα πάρω τ’ άλλο τραίνο». Επίσης είχε λάβει μέρος και σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ.
Σάκης Παπανικολάου
Ερμήνευσε τραγούδια γνωστών δημιουργών, όπως οι Γιώργος Μουζάκης, Μανώλης Χιώτης, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Γιαννίδης, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Ζακ Ιακωβίδης, Τάκης Αθηναίος, Γιώργος Μητσάκης, Κώστας Χατζής, Χάρης Ανδρεάδης κ.ά.
Σάκης Παπανικολάου
Εμφανίσθηκε και σε αρκετές ελληνικές ταινίες τραγουδόντας, όπως στις «Θαλασσιές οι Χάντρες», «Πειραιάς ώρα 7:30», «Η Θυρωρίνα» κ.ά.
Η φωνή και το τραγούδι του συνόδεψε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971. Γνωστό είναι το τραγούδι του «Πάνω από όλα έχω τον Παναθηναϊκό» με αρχικό τίτλο «Στους Αμπελοκήπους».
Σάκης Παπανικολάου

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ