Πέθανε ο συν-δημιουργός του «Layla»

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ο Jim Gordon που στη δεκαετία του ’70 ήταν ντράμερ του Eric Clapton και του George Harrison. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Gordon πέθανε από φυσικά αίτια στο Ιατρικό Κέντρο της California, μια ιατρική μονάδα φυλακών, στην πόλη Vacaville «μετά από μακρά φυλάκιση και ισόβια μάχη με ψυχική ασθένεια».

Του Ιωσήφ Αβράμογλου   

Ο Jim Gordon είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του Osa Marie Gordon τον Ιούνιο του 1983, πριν διαγνωστεί με σχιζοφρένεια. Ο μουσικός χτύπησε την 72χρονη μητέρας του με ένα σφυρί και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με ένα μαχαίρι κρεοπωλείου. Ήταν έγκλειστος από το 1984, όταν είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία σε ισόβια κάθειρξη, ενώ οι πολλαπλές αιτήσεις για αποφυλάκιση του απορρίφθηκαν.

Ο Gordon ήταν γνωστός επειδή έγραψε το ιστορικό κομμάτι «Layla» μαζί με τον Eric Clapton. Κυκλοφόρησε από τους Derek and the Dominos, το βραχύβιο supergroup, του οποίου ήταν μέλη ο Gordon και ο Clapton. Το τραγούδι αναφερόταν στον έρωτα του Clapton με την τότε σύζυγο του George Harrison, την Pattie Boyd. Ο Gordon έπαιξε ντραμς στα περισσότερα κομμάτια στο θρυλικό τριπλό άλμπουμ του Harrison «All Things Must Pass» (1970).

Ο ντράμερ πάλευε με ψυχικές ασθένειες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Η πρώην φίλη του, η γνωστή τραγουδίστρια Rita Coolidge, είχε αποκαλύψει σε μια βιογραφία για τον Leon Russell, ότι ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με τον Joe Cocker το 1970, ο Gordon τη χτύπησε τόσο δυνατά που “έφυγε και χτύπησε στον τοίχο στην άλλη πλευρά του διαδρόμου”.

Στην πορεία της καριέρας του, ο Gordon – γεννημένος ως James Beck Gordon – ηχογράφησε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως με τους John Lennon, Alice Cooper, Steely Dan, Johnny Rivers, The Everly Brothers, Frank Zappa, Leon Russell, Traffic, Gordon Lightfoot, Seals & Crofts, Jackson Browne και άλλους.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική).

Twitter:@IosifAvramoglou

Facebook.com/avramoglou

Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ