Ο Βασίλης Λέκκας παίρνει τον «Μάγκα» της Πηνελόπης Δέλτα μετά τα απανωτά sold out και πάνε Θεσσαλονίκη- Αποκλειστικό

Το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα, «Ο Μάγκας» ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο θέατρο Νέος Ακάδημος και βάζει πλώρη για Θεσσαλονίκη.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Η παιδική παράσταση «Ο μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη και Βαγγέλη Πιτσιλού κατάφερε να κερδίσει μικρούς και μεγάλους, σημειώνοντας απανωτά sold out κάθε Κυριακή.

Μετά το θέατρο Νέος Ακάδημος η παράσταση ανεβαίνει Θεσσαλονίκη και θα παρουσιάζεται από 8 Απριλίου στο θέατρο Ράδιο Σίτυ.

Ο Βασίλης Λέκκας εισέπραξε απίθανες κριτικές για τον ρόλο – κλειδί του κηπουρού «Βασίλη» που υποδύεται, του ανθρώπου που φροντίζει και εμπνέει τον Μάγκα για να αγωνιστεί για το δίκαιο αλλά και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των τραγουδιών που χαρίζει στο κοινό ζωντανά στη σκηνή.

Είναι η ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η υπόθεση του Μάγκα

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη της οικογένειας, αλλά κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι.

Όταν αποφασίσει να το σκάσει, θα ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στον «έξω κόσμο» χωρίς τη βοήθεια ενός αδέσποτου σκύλου που θα βρεθεί στον δρόμο του, τού Αφράτου, που είναι μαθημένος στην πείνα και τις κακοτοπιές. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας μακριά από το σπίτι του, θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεται, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για τη ζωή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ