Θεσσαλονίκη: Αύριο η απολογία του κατηγορούμενου για την θανατηφόρα παράσυρση της Έμμας – Τι κατέθεσε o τεχνικός σύμβουλος

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας, πέρυσι τον Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τεχνικός σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι η ταχύτητα του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν από 55 έως 60 χλμ /ώρα, αντικρούοντας το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης που προσδιόρισε την ταχύτητα του αυτοκινήτου του 27χρονου στα 104 χλμ./ώρα.

Ο τεχνικός σύμβουλος κατέθεσε συγκεκριμένα ότι: «Δεν κάναμε αυτοψία, δεν εξετάσαμε εάν έγιναν επεμβάσεις στο όχημα. Σχολιάσαμε την έκθεση άλλου πραγματογνώμονα όσον αφορά την ταχύτητα. Ήταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ήταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου. Από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ/ώρα. Και με αυτή την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως με το πού θα χτυπήσει το θύμα».

Σημειώνεται ότι η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του κατηγορούμενου και την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας.

Ο 27χρονος, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας, κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνη οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ