Νίκος Μωραΐτης για Σάκη Ρουβά: Διαστρεβλώθηκε αμέσως αυτό που είπα – Εμένα αδίκησα με αυτή τη δήλωση

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τραγουδιών της τελευταίας 20ετίας, ο Νίκος Μωραΐτης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show», το βράδυ της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου.

Ο αγαπημένος στιχουργός μίλησε για όλους και για όλα, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ιστορία με τον Σάκη Ρουβά, που ούτε λίγο ούτε πολύ είχε ακουστεί ότι είχε πει “λυπάμαι που του έδωσα τραγούδια μου”.

Αναλυτικά

«Άρχισα να περνάω καλά από τα φοιτητικά χρόνια και μετά. Τελείωσα πρώτα Νομική και στη συνέχεια Επικοινωνία και ΜΜΕ. Στιχουργικά υπάρχουν τρία πρότυπα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Νίκος Γκάτσος. Όταν ήμουν 27 χρονών, μου είπε ότι θα μου κάνει αφιέρωμα σε μια εκπομπή. Του είπα “πρόεδρε, πολύ τιμητικό αλλά δεν έχω κάνει πολλά”. Και μου είπε να του δώσω και στίχους που δεν είχαν εκδοθεί ακόμη. Ήθελε τόσο πολύ να στηρίξει την επιλογή του γιατί είχε δει ότι το παιδί αυτό γράφει.

Δεν έγραφα ούτε καν ποιηματάκια στο σχολείο. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που είχε μια μεγάλη δισκοθήκη. Ακούγαμε συνεχώς όλες αυτές τις φωνές που λάτρεψα. Η μουσική ήταν μέσα μου, από 18 χρονών έκανα ερασιτεχνικά ραδιόφωνο και μετά επαγγελματικά. Και όταν ήμουν 21 ετών μου βγήκε ξαφνικά στίχος. Λες και άνοιξε η κατσαρόλα και βγήκε ο ατμός. Μπορεί να έγραψα 100 στίχους σε ένα μήνα. Το μέτρο τους το είχαν, ήταν τραγούδια αλλά δεν ήταν καλά. Βγήκε ένα φορτίο τρομερό.

Αυτός που πραγματικά ξέρει μπορεί να ξεχωρίσει ένα ταλέντο. Σε εμένα ήξερε η Δήμητρα Γαλάνη. Δεν ήθελα να πάω εξαρχής γιατί έχει το εξής χαρακτηριστικό. Αν αξίζει θα σε βγάλει. Δεν είναι μια περίπτωση που θα πω ότι δεν κατάλαβε το μεγαλείο μου. Αν σου πει η Γαλάνη όχι, πρέπει να το ψάξεις να κοιτάξεις σε άλλο χώρο. Πήγα στο σπίτι της έναν φάκελο, μου άνοιξε η ίδια. Μπαίνω μέσα, τα βγάζει από τον φάκελο, αρχίζει και τα διαβάζει. Νομίζω της είχα πάει 10 στίχους γιατί δεν ήθελα να την κουράσω. Μου είπε “αυτά κάτι θα τα κάνω. Δεν ξέρω αν θα τα κάνω για μένα ή για άλλον”. Βγήκα με τα “Χάρτινα”».

«Μου είχε πει να την πάρω σε ένα τρίμηνο και μου είπε “Ναι, ναι, αυτά κάτι θα τα κάνω”. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα έπαψα να ελπίζω. Και μετά με παίρνει και μου λέει αυτό! Το φοβερό είναι ότι μου λέει “έλα και από το σπίτι να σου δώσω μια μελωδία”. Ήταν δύσκολη μελωδία, μια μακρά μελωδία που ήθελε πολλά λόγια. Πάω στο μπάνιο, βγαίνει ο στίχος, στέλνω με ένα φαξ και εκεί με πήρε τηλέφωνο. Μετά από αυτό άρχισε να με παίρνει στα σοβαρά ότι αυτό το παιδί κάτι έχει.

Από τα Χάρτινα μέχρι το Ο Άγγελος μου, παιδευόμουν για 7 χρόνια. Ο χώρος δεν ήταν πολύ εγκάρδιος και έλεγαν ότι πρέπει να αποφασίσω στα 24 τι θέλω να είμαι. Αλλά δεν είχε γίνει μια επιτυχία από το Διδυμότειχο μέχρι τη Γαύδο που λέμε. Είχα πάψει να ελπίζω και κάποια στιγμή που οδηγούσα στην Αττική, γυρνάω στην Έφη και της λέω “Ο Άγγελός μου είναι τελευταία ευκαιρία. Μετά δε θα γράφω”. Τρως πολλή πίκρα και άμα είσαι και ευαίσθητος άνθρωπος. Εκεί γίνεται ένα περίεργο πράγμα, ήρθαν διαδοχικά πράγματα».

«Αυτά τα έχω πει πολύ καιρό για το Σάκη Ρουβά. Με είχαν ρωτήσει ποια συνεργασία μέσα στα χρόνια δεν μου άρεσε. Εμένα όταν με ρωτάς, απαντάω. Το είχα πει και πέρυσι και γράφτηκε. Φέτος έγινε κάτι άλλο που τρόμαξα. Δεν ειπώθηκε αυτό που είπα, διαστρεβλώθηκε αμέσως.

Θα ξυπνήσουν το πρωί και θα βάλουν τη μισή δήλωση! Επειδή δεν ασχολείται κανείς με τα σοβαρά προβλήματα, όλες οι εκπομπές βασίζονται σε ένα καυγά. Οπότε ακόμη κι αν πεις κάτι και το θεμελιώσεις και πεις τις παραμέτρους, θέλουν τον καυγά και όχι την αλήθεια. Εγώ την αλήθεια μου θα την πω, αλλά τον καυγά δεν θέλω να τον υπηρετήσω!

Εμένα αδίκησα με αυτή τη δήλωση, δεν έπρεπε να το έχω πει. Στην κατάσταση που είναι η τηλεόραση και τα σάιτ, δεν είναι να μιλάς για αυτά τα θέματα γιατί δεν θα πάρουν ολόκληρη την εικόνα σου. Θα πάρουν τα πέντε δευτερόλεπτα που θα δημιουργήσουν το beef. Δεν ήταν ουσιαστικά συνεργασία.

Όταν ένα πρόσωπο είναι τόσα χρόνια στον χώρο, κάτι έχει αυτό το πρόσωπο. Όταν συνεργάζεται με τραγουδιστές που έχουν κατά καιρούς μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνον και τους “κλέβει” την παράσταση στα σόου επίσης κάτι έχει. Δεν αμφισβητώ τον pop star».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ