Μελίνα Μερκούρη και Γιώργος Φούντας: Μαζί σε παραλία στο Καβούρι το 1955

Ένα χαρακτηριστικό καρέ από την εμβληματική ταινία του 1955 «Στέλλα», δημοσίευσε ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Ειδικότερα, σε story ανάρτησε μια φωτογραφία από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής επιτυχίας με το πρωταγωνιστικό μοιραίο ζευγάρι.

«Η Μελίνα με τον Γιώργο Φούντα, χειμώνα του 1955 στην παραλία στο Καβούρι σε σκηνή από την θρυλική ταινία ‘Στέλλα’ του Μιχάλη Κακογιάννη, όπου μέσα από τον θυελλώδη και παράφορο έρωτά τους προσφέρουν στο κοινό ένα από τα πιο παθιασμένα φιλιά στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου», γράφει.

Η «Στέλλα», η αισθηματική-δραματική ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο Μιχάλη Κακογιάννη, βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», ενώ είναι εμπνευσμένη δραματουργικά από τον μύθο της Κάρμεν.

Διακρίθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας το 1956 και με το βραβείο καλύτερης ταινίας ρετροσπεκτίβας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1960. Η ταινία ήταν φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 1955 και η Μελίνα Μερκούρη για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, δεν κέρδισε όμως κανένα από τα δύο.

Πηγή: Instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ