Μέγκαν Μαρκλ: Γράφει παιδικό βιβλίο – Την κατηγορούν για αντιγραφή Βρετανίδας συγγραφέως

Η ιδέα της ήρθε έπειτα από ένα ποίημα που έγραψε στην πρώτη Γιορτή του Πατέρα για τον πρίγκιπα Χάρι, μετά τη γέννηση του γιου τους Άρτσι.

Έτσι δήλωσε η Μέγκαν Μαρκλ που έγραψε το πρώτο της παιδικό βιβλίο “Το παγκάκι”.

Ωστόσο, η ανακοίνωσε προκάλεσε αντιδράσεις καθώς αμέσως υπήρξε συσχετισμός του βιβλίου που εκδίδει η Δούκισσα του Σάσεξ με ένα παρόμοιο που έγραψε μία Βρετανίδα συγγραφέας, η Κορίν Άβερις, το 2018 λίγο πριν από τον γάμο της Μέγκαν με τον Χάρι. “Το αγόρι στο παγκάκι” είναι ο τίτλος αυτού του βιβλίου. Πέρα από τον σχεδόν παρόμοιο τίτλο, οι χρήστες του διαδικτύου κατηγορούν τη Δούκισσα του Σάσεξ για αντιγραφή, καθώς ακόμη και το περιεχόμενο έχει αρκετές ομοιότητες, με τη Μέγκαν να γράφει για τη σχέση ενός αγοριού με τον πατέρα του. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται ένα παγκάκι, όπου γύρω πετούν πουλιά.

Στο βιβλίο της Άβερις το αγόρι κάθεται στο παγκάκι με τον πατέρα του και κοντά παίζουν άλλα παιδιά ενώ γύρω τους πετούν πουλιά. Πάντως, η Βρετανίδα συγγραφέας, αν και το δικό της βιβλίο αφορά τη σχέση ενός αγοριού με τον πατέρα του και την κοινωνικοποίησή του, η ίδια απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Δούκισσα αντέγραψε τη δουλειά της. Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter: Διαβάζοντας την περιγραφή και το απόσπασμα που έχει δημοσιευτεί από το νέο βιβλίο της Δούκισσας, δεν είναι η ίδια ιστορία ή το ίδιο θέμα με το “Αγόρι στο Παγκάκι”. Δεν βλέπω καμία ομοιότητα” σημείωσε αν και οι χρήστες των social media την καλούν να λάβει νομική δράση εναντίον της Μέγκαν. “Αυτή η γυναίκα είναι ανίκανη για οποιαδήποτε πρωτότυπη σκέψη” έγραψε ένας χρήστης κατακεραυνώνοντας τη Δούκισσα του Σάσεξ.

Να σημειωθεί ότι συγγραφεί που ασχολούνται με τα Ανάκτορα και τους γαλαζοαίματος επεσήμαναν ότι η Δούκισσα περπατά σε βραχώδες έδαφος όταν καταπιάνεται με σχέσεις παιδιών με τον πατέρα τους όταν η ίδια δεν μιλάει καν στον δικό της, ενώ ο σύζυγός της δεν γνώρισε ποτέ τον Τόμας Μαρκλ, ούτε στη διάρκεια της σχέσης τους ούτε και πριν από τον γάμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ