Μεγάλα ονόματα θα εμφανιστούν στο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το πλατινένιο Ιωβηλαίο για τα 70 χρόνια παραμονής της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, θα γιορταστεί στις 4 Ιουνίου στο Buckingham Palace.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η αγάπη του παλατιού προς την ποπ και ροκ μουσική, που αποτελούν και βασική πηγή εσόδων για την Βρετανία, είναι παραδοσιακή πλέον. Έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις με ή χωρίς την παρουσία της βασίλισσας ή άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας. Επίσης, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν ανακηρυχθεί σε “Sir”, όπως ο Paul McCartney, o Elton John και ο Tom Jones.

Και φέτος θα εμφανιστούν κορυφαία ονόματα της μουσικής, τόσο από την Βρετανία όσο και από την Αμερική. Ψηλά στην… μαρκίζα είναι οι Queen που θα εμφανιστούν Adam Lambert στη θέση του τραγουδιστή, η Diana Ross και ο Elton John, του οποίου η εμφάνιση θα είναι από βίντεο δεδομένου ότι εκείνος βρίσκεται ταυτόχρονα σε περιοδεία στην Ευρώπη.

Επίσης στο Buckingham θα εμφανιστούν οι Duran Duran, ο Andrea Bocelli, ο Craig David, η Alicia Keys, ο Nile Rodgers, ο τραγουδιστής που εκπροσώπησε την Αγγλία φέτος στην Eurovision, ο Sam Ryder, η Ella Eyre, οι Elbow, ο μεγάλος συνθέτης Hans Zimmer, η Mabel, ο Jax Jones, η Celeste, ο Άγγλος DJ Sigala, και άλλοι όπως αναφέρει το BBC News.

Μια χαρακτηριστική στιγμή μιας ανάλογης εκδήλωσης πριν από 20 χρόνια, συγκεκριμένα στο χρυσό Ιωβηλαίο του 2002, ήταν όταν ο κιθαρίστας των Queen, ο Brian May, έπαιξε από την ταράτσα του παλατιού τον εθνικό ύμνο σε ροκ εκτέλεση με την κιθάρα του (βίντεο).

Στην συναυλία θα παρευρεθούν 10.000 άτομα και μετάδοση θα γίνει από το BBC One και το Radio 2.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ