Μαρκουλάκης: Καλά έκανε ο Σάκης και έπαιξε το Διόνυσο

Μαρκουλάκης: Καλά έκανε ο Σάκης και έπαιξε το Διόνυσο

 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλάει για τη διαφθορά, την οποία πραγματεύεται και η παράσταση “Ο Επιθεωρητής” στην οποία πρωταγωνιστεί,  για την απόφαση του Σάκη Ρουβά να υποδυθεί τον Διόνυσο αλλά και για την ΕΡΤ.

Διαβάστε μερικά απόσπάσματα από τη συνέντευξή του…

Το κλασικό έργο “Ο Επιθεωρητής”, στο οποίο πρωταγωνιστείτε, έχει χαρακτηριστεί ως μια διαχρονική σάτιρα της διαφθοράς. Μοιάζει επίκαιρο για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας;

Γίνονται οι απαραίτητοι συνειρμοί από τον κόσμο που έρχεται στην παράσταση. Βέβαια, είναι διαχρονικό το θέμα. Αφορά στην τσαρική Ρωσία του 1850 αλλά και ό,τι μας συμβαίνει σήμερα, αλλά και στο τι θα μας συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι που ασκούν εξουσία φροντίζουν και είναι διαπλεκόμενοι, διαφθαρμένοι χαραμοφάηδες. Είναι παντοτινό φαινόμενο.

 

Έχετε πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις αρχαίου δράματος για πολλά χρόνια. Θέλω, λοιπόν την άποψή σας για τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στο ρόλο του “Διόνυσου” στις “Βάκχες”. Ακούστηκαν πολλά.  Υπάρχει ακόμα η προκατάληψη για τη συμμετοχή ανθρώπων, που δεν είνα κατά βάση ηθοποιοί σε τέτοιου είδους παραστάσεις;

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που σκηνοθετεί, είναι αδελφικός φίλος και επίσης ο Σάκης είναι φίλος, τον αγαπώ, τον εκτιμώ, γιατί πάντα τολμά και κάνει διαφορετικά πράγματα και η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Δεν έχω δει την παράσταση, αλλά πιστεύω πολύ στον Δημήτρη και στη συγκρότηση που μπορεί να δείχνει ο Σάκης σε μια τέτοια ομάδα σπιυδαίων ηθοποιών, που συμμετέχουν στις “Βάκχες”.

Στο θέατρο, όταν πειραματιζόμαστε, δεν είμαστε… χειρουργοί, δεν κινδυνεύει να πεθάνει κανένας στο χειρουργικό τραπέζι. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να μην πετύχει η παράσταση το σκοπό της. Αν υπάρχει συγκροτημένη ιδέα και τιμιότητα στις προθέσεις, δικαιούται ο κάθε καλλιτέχνης να δοκιμάσει. Αλλά δεν είναι εύκολη δουλειά.

Πέρα από τις προθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη, έπραξε σωστά ο Σάκης Ρουβάς, από τη δική του πλευρά, που το τόλμησε, που το ρίσκαρε;

Βεβαίως και έκανε πολύ καλά που έπαιξε τον “Διόνυσο”. Όλοι μπορούμε να δοκιμάζουμε άφοβα στην τέχνη.

Ο “διακόπτης” στη δημόσια τηλεόραση σας ενόχλησε;

Βέβαια με ενόχλησε όπως έγινε, όπως και η υπερβολή ότι η ΕΡΤ, ήταν μια κοιτίδα δημοκρατικής ενημέρωσης. Γενικά στην Ελλάδα έχουμε μια υπερβολή. Ή άσπρο ή μαύρο. Και αισθάνεται ο μέσος πολίτης ότι πρέπει να διαλέξει είτε τη μια είτε την άλλη πλευρά. Μπορεί όμως και οι δύο πλευρές να είναι λάθος ή και οι δύο σωστές. Δεν χρειάζεται να διαλέξουμε ίσως και καμμία από τις δύο!

 

Πηγή: ΕΓΩ!weekly

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ